El tàrtar de vedella vermella de Menorca de Paula Florit

Ahir vaig tenir el gust de formar part del jurat del I Concurs Nacional de Cuina aplicat a la Vaca Vermella de Menorca, on vaig poder tastar la gran qualitat dels plats i elaboracions presentades que ens ho van posar difícil a jurat.

Un dels plats que més em van agradar, encara que no va ser finalment un dels tres premiats, va ser el tàrtar de vedella vermella de Menorca que va elaborar na Paula Florit Pons, que té el grau superior en Direcció de Cuina i s’ha format en nutrició i dietètica. Ha treballat a diferents restaurants de Menorca, com el Pan y Vino, Mon, i a l’Agroturisme Menorca Experimental. Actualment treballa al restaurant Ses Culleres, del grup Ses Forquilles. El 2017 va guanyar el campionat de Verdures de les Escoles de Cuina de les Illes Balears, organitzat per ASCAIB, en el que també vaig tenir la sort de participar-hi com a jurat gràcies a Koldo Royo i José Cortès, com a president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

El tàrtar que va presentar na Paula estava fet a manera de lingot, que em va recordar el que vaig menjar al restaurant Es Ventall, a Sant Antoni de Portmany (Eivissa), del gran cuiner José Miguel Bonet, molt ben elaborat, la carn de vedella vermella tallada a guinavet i molt fina, i el tremp en el seu punt que va destacar el gust de la vaca vermella en el seu estat més pur.

Potser per alguns el tàrtar és un plat massa senzill, però fer un gran tàrtar com el que va presentar na Paula Florit requereix de tècniva, de saber el punt adequat del tremp, així com donar-li una presentació atractiva als ulls, cosa que al meu criteri va aconseguir.

Un dels millors tàrtars que he provat mai…

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week