Els vins de qualitat de les Balears recuperen el ritme de comercialització previ a la pandèmia amb un augment del 36%

La comercialització dels vins de qualitat de les Illes Balears ha augmentat un 36% el 2021 respecte de les dades de 2020. Es tracta de la comercialització de 47.754 hectolitres de vi respecte dels 35.166 hectolitres comercialitzats el 2020. La comercialització, per tant, recupera el ritme previ a la pandèmia. Les dades del 2021 se situen un 3,6% per davall de les registrades el 2019, un fet que s’explica en què el canal HORECA no va operar en la seva totalitat i i alguns establiments no arribaren a obrir. Els vins amb Denominació d’Origen (DO), Binissalem i Pla i Llevant, han augmentat la comercialització un 49% respecte de 2020, mentre que els Vi de la Terra (Mallorca, Illes Balears, Serra de Tramuntana, Eivissa, Illa de Menorca i Formentera) ho han fet un 30%. En relació amb les dades publicades fins ara dels vins de qualitat espanyols, la DO Rioja ha augmentat la comercialització un 8,3%, i la DO Xerès, un 13%.

Per tipologia de vi, si bé el més venut és el negre, amb 22.977 hectolitres, i un augment del 31% més respecte de 2020, la comercialització de vi que més ha augmentat respecte de 2020 és el rosat, amb un 43% i el blanc, amb un 40%.

La concentració de les vendes se situa en el mercat local amb un 78% del total i ha augmentat del 46% respecte de 2020. Les vendes al mercat espanyol són testimonials, representen un 3% del total, tot i que han augmentat un 6% respecte del 2020. Finalment, el mercat exterior, que representa el 19% del total, ha crescut un 9% respecte de 2020 i supera xifres de comercialització de 2019. El principal país d’exportació de vi de qualitat és Alemanya, amb 512 mil litres, que representa un 57% de les exportacions, amb un increment anual del 19%.

Les xifres

La comercialització dels vins amb Denominació d’Origen (DO), Binissalem i Pla i Llevant, ha augmentat el 2021 un 56% i un 45% respectivament. Pel que fa als Vi de la Terra, el de Mallorca augmenta un 29%; el d’Illa de Menorca, un 46%; el d’Eivissa, un 69%; el de Formentera, un 37%, el d’Illes Balears, un 17%; i just davalla un 1% el Vi de la Terra Serra de Tramuntana.

Consulta aquí totes les dades de producció i comercialització dels vins de qualitat del 2021.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week