Raoles de jonquillo o de jonqueti

Les raoles de jonqueti o de jonquillo són un dels plats de la nostra cuina que s’ha perdut, principalment perquè ja no es pesca jonqueti a Menorca, però si que podem trobar aquestes raoles a Mallorca, on encara es pesca el jonquillo (chanquete) i el cabotí i es són uns quants els restaurants que les elaboren, com el Celler Can Ripoll, a Inca, que és on les hem menjades.

Aquí en teniu la recepta de com es fan, tant a Menorca com a Mallorca.

Raoles de jonquillo

Ingredients: Mig quilo de jonquillo o cabotí, all i julivert picats, moraduix, farina tipus Yolanda, 1 sobre de llevat Royal, pa ratllat, sifó o cervesa, sal i oli per fregir.

Elaboració: Dins un bol feim una pasteta amb la farina Yolanda i el sifó o la cervesa, l’all i julivert picats i el moraduix. Quan estigui lligada (ha de quedar una mica líquida) hi afegim el jonquillo ben escorregut i el pa ratllat, ho ben mesclam fins aconseguir una pasta ben compacta i ho deixam reposar una mitja horeta.

Passat aquest temps posam una paella al foc i, amb l’ajuda d’una cullera, feim les raoles, les fregim un parell de minuts per banda i les servim. Les podem amanir amb unes gotes de suc de llimona.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week