Alutges amb fesols

Ingredients: Mitja dotzena d’alutges petites, 1/4 de quilo de fesols (poden ser de llauna), 2 cebes, 4 tomàtigues de ramellet, 4 alls, una fulla de llor, moraduix, tem, pebre negre, 1 copa de vi blanc, oli d’oliva, safrà i sal.

Elaboració: Tindren les alutges netes i les saltarem dins un tià de terra amb oli d’oliva. Un cop prenguin color, les treim del tià i les reservam. Dins el mateix oli fregirem els alls sencers amb la fulla de llor un parell de minutets i seguidament hi afegim la ceba tallada a rodelles ben fines. Salem i deixam que es confiti a foc dolç. Després hi afegirem el pebre verd picat el més fi possible i les tomàtigues escaldades i pelades. Ho ben mesclam, hi afegim les espècies i deixam confitar el sofregit uns deu minuts a foc baix. Seguidament hi afegim les alutges que teníem reservades, les ben impregnam del sofregit i les deixam que es confitin deu minuts més.

Si veim que es resseca hi afegim la copa de vi i deixam que s’evapori. Hi afegim els fesolets i una mica d’aigua. Deixam coure a foc dolç i ho remenam de tant en tant. Si s’asseca hi afegim més aigua. Ho tastem de sal i servim.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.