Alutges amb fesols

Ingredients: Mitja dotzena d’alutges petites, 1/4 de quilo de fesols (poden ser de llauna), 2 cebes, 4 tomàtigues de ramellet, 4 alls, una fulla de llor, moraduix, tem, pebre negre, 1 copa de vi blanc, oli d’oliva, safrà i sal.

Elaboració: Tindren les alutges netes i les saltarem dins un tià de terra amb oli d’oliva. Un cop prenguin color, les treim del tià i les reservam. Dins el mateix oli fregirem els alls sencers amb la fulla de llor un parell de minutets i seguidament hi afegim la ceba tallada a rodelles ben fines. Salem i deixam que es confiti a foc dolç. Després hi afegirem el pebre verd picat el més fi possible i les tomàtigues escaldades i pelades. Ho ben mesclam, hi afegim les espècies i deixam confitar el sofregit uns deu minuts a foc baix. Seguidament hi afegim les alutges que teníem reservades, les ben impregnam del sofregit i les deixam que es confitin deu minuts més.

Si veim que es resseca hi afegim la copa de vi i deixam que s’evapori. Hi afegim els fesolets i una mica d’aigua. Deixam coure a foc dolç i ho remenam de tant en tant. Si s’asseca hi afegim més aigua. Ho tastem de sal i servim.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris