Sobirania Alimentària participa en la fira HORECA Balears a Mallorca amb un estand amb una àmplia representació de producte local

Sobirania Alimentària participa en la fira HORECA Balears a Mallorca amb un estand amb una àmplia representació de producte local

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació participa a partir d’aquest dilluns, 7 de febrer, i fins dimecres, 9 de febrer, a la 5a edició de la fira HORECA Balears a Mallorca, que se celebra al Velòdrom Illes Balears, de les 11h a les 19h, i que torna després de l’aturada de l’any passat per la pandèmia de la COVID-19. Una trentena d’empreses de producte local de les Illes Balears hi seran presents, i oferiran tasts i degustacions dels productes exposats.

Segons la consellera Mae de la Concha, «és una oportunitat per tornar a mostrar al sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering la fortalesa i la gran varietat de producte local que tenim a les illes». «La pandèmia va fer pal·les la gran importància del canal HORECA per donar sortida a una gran part de la producció local i, per això, és tan important per a nosaltres que aquesta fira es torni a celebrar i que el sector torni a funcionar al 100%», ha explicat.

Es tracta d’un estand exterior, de 80 metres quadrats, que la conselleria presenta sota el lema ‘Quatre illes per assaborir’. L’estand consta de sis aparadors, cinc dels quals dedicats a empreses, associacions i entitats que participen en la fira. En total, la conselleria ha posat a disposició 30 torns d’exposició (un de matí i un d’horabaixa per a cada un dels cinc aparadors). La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació s’ha reservat un espai informatiu que cada dia de la fira oferirà informació i fulletons de la gran varietat de la nostra oferta agroalimentària d’aquelles empreses, cooperatives i entitats que no seran presents en aquesta fira.

Hi seran representades les següents entitats: DO Binissalem (Bodegues José L. Ferrer i Celler Can Ramis), DO Pla i Llevant, Vi de la Terra de Mallorca, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears (Cooperativa de Porreres, Cooperativa Bessoner, Cooperativa d’Artà, Cooperativa Grupo Pastores i Cooperativa de Sant Antoni de Portmany), Som Pagesos de Mallorca (Agroilla, Agromallorca, Es Merca i Terracor), IGP Ametlla de Mallorca, DO Oli de Mallorca, DO Formatges Mahón-Menorca (Formatges La Payesa i Formatges Sa Roqueta de Menorca), APAEMA (Es Garrover de Mallorca, Granola sense nom, Eco Ayreflor, Marçal Ribas, Cooperativa de Pagesos Ecològics de Mallorca, Oli Novembre, Magarawbar i Va de Bio), IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ensaïmada de Mallorca i l’associació de Forners i Pastissers amb Pa d’aquí, i Agromallorca SAT.

El criteri de participació en aquesta fira és presentar un producte diferenciat i que, a la vegada, les empreses estiguin agrupades a qualque organisme de representació. Un dels requisits també oferir tasts i degustacions dels productes que exposen. Així, hi haurà tast de vins, sobrassada, formatges, ensaïmades, ametlla eivissenca i ametlla de Mallorca, derivats de tomàtiga de ramellet, confitures d’albercocs de Porreres, confitures i galletes d’Artà i gató de garrova, entre d’altres.