Dissabte 15, excursió de Custòdia Agrària a Capell de Ferro organitzada pel GOB

Capell de ferro

Sant Antoni gairebé ja és aquí i quina millor manera de celebrar-ho hi ha que anant a passejar pel camp i conèixer com s’elaboren els embotits artesanals i ecològics d’una finca de Custòdia Agrària?

Dissabte 15 de gener anirem d’excursió fins es Capell de Ferro i allà ens faran una visita guiada a l’explotació, on podrem veure els animals que hi ha, ens explicaran les feines que s’hi fan i  com elaboren els productes. Tancarem l’activitat amb un tastet de productes, sempre respectant les mesures covid del moment.

L’activitat serà en horari de matí i preveiem acabar a les 13:30 h. La finca està situada a l’entorn de Favàritx. L’itinerari és d’uns 5 km i dificultat mitja-baixa. Tornarem en bus fins el punt de trobada. L’activitat té un cost de 10€, que inclou guiatge, tastet i bus de retorn. Les places són limitades, es requereix inscripció prèvia clicant aquí.

Es Capell de Ferro era una finca amb l’activitat agrària abandonada, que fa uns anys es va recuperar amb una aposta diversificada. Produeix horta i verdures, carn de vedella, embotits, ous i melmelades, tot amb certificat ecològic. Na Maria, la pagesa que dirigeix i gestiona tota aquesta activitat, reparteix a domicili cada setmana i va a fires i mercats.

Es recomana bon calçat (algun tram de camí a vegades està enfangat). Si amenaça ploure, porteu paraigües.

L’excursió està organitzada conjuntament amb Justícia Alimentària que presentarà la iniciativa «Dona-li la volta, tria la carn ben feta», una campanya que pretén conscienciar sobre els impactes de la producció industrial de carn i fomentar un consum racional de carn provinent d’una gestió responsable i de proximitat. La campanya rep el suport de  la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Aquesta activitat forma part del projecte “Excursions per conèixer un model agrari sostenible a Menorca en el marc global”, que compta amb el finançament principal del Fons Menorquí de Cooperació a través dels ajuts per a projectes d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.