La inflació de l’eurozona s’enfila fins al 4,9% al novembre i arriba al màxim històric El preu de l'energia continua a l'alça i també s'encareixen els aliments frescos

ACN Brussel·les .- La inflació de l’eurozona s’ha enfilat fins al 4,9% al novembre i ha assolit el pic màxim des que hi ha registres amb un increment de vuit dècimes respecte al de l’octubre. Segons dades preliminars de l’Eurostat, l’acceleració de la inflació a la zona euro s’explica per l’encariment de l’energia, un 27,4% interanual al novembre, mentre que a l’octubre l’increment havia estat del 23,7%. També hi ha contribuït l’augment en un 1,9% del preu dels aliments frescos, cinc dècimes més respecte a l’octubre, i dels serveis, que s’han encarit un 2,7% al novembre, sis dècimes més que el mes anterior.
A més, el preu dels productes no industrials ha augment un 2,4% al novembre, quatre dècimes més respecte al mes anterior, i el dels aliments processats, l’alcohol i el tabac un 2,3%, dues dècimes més que a l’octubre.

Lituània és el país que registra una inflació més elevada al novembre amb un 9,3%, seguida d’Estònia i Letònia amb un 8,4% i un 7,4% respectivament. La inflació a Espanya s’ha situat en el 5,6% al novembre, més d’un punt per sobre de la mitjana de la zona euro.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week