Conde de Haro Brut Reserva 2018

Avui us recomanam gràcies a Vinum Menorca un cava elaborat a La Rioja pels prestigiosos cellers Muga. El seu cupatge és 90% Viura i 10% Malvasia, que el fa diferent als caves catalans. Porta 14 mesos en botella. La verema es fa en caixes de 15 quilos per a respectar la integritat dels raïms que són tots de la mateixa finca. Estam davant un cava elaborat de la manera tradicional i que ens pot recordar als millors champagnes francesos o als grans caves catalans de Corpinat.

TAST

  • Vista: Escassíssima oxidació amb tons grocs i verd brillants. Escuma formada en copa és densa i persistent. Rosari de bimbolles molt fines.
  • Nas: Elegant i lleuger, amb aromes de poma, notes de flors blanques i matisos de galleta.
  • Boca: Elegant i refrescant, amb notes cremoses i una correcta acidesa moderada.

MARIDATGE

És un cava ideal per aquestes festes o per a celebracions si optam per peix i marisc, arrossos, calderes i cuina asiàtica i mexicana, a més dels plats tradicionals de Nadal com les carns blanques, la porcella o l’anyell al forn.

Al tractar-se d’un cava sec, menys de 12 g de sucre per litre, ens maridarà de meravella per als aperitius a base de marisc com escopinyes al natural o al forn amb pa ratllat, cloïsses al vapor o amb salsa verda, navalles a la planxa, musclos de roca a la marinera o amb una salsa lleugera de llet de coco, curri i cilantre. També per entrants com el foie, un tàrtar de salmó o de tonyina, pernil i embotits ibèrics, a més d’assortiment de formatges.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb el marisc a la planxa o a la graella: gambes o escamarlans, a més de plats de cuina asiàtica i mexicana, des del sushi als ceviches, passant per un tataki de tonyina vermella o un salmó teriyaki.

Calderes de llamàntol o de llagosta, arrossos caldosos de marisc, llamàntols al forn gratinats amb all i oli, o bé llagosta amb cebes.

Però si volem disfrutar-lo a la taula de Nadal, és un cava que ens pot acompanyar tots els plats. Des del brou de Nadal i la sopa de la reina, als rostits de gall d’indi, porcella o be, a més de donar el correcte punt d’acidesa per a desembafar els torrons i les llaminadures nadalenques.

Si voleu saber més d’aquest vi que de segur us seduirà, contacteu amb VINUM, bé a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line on el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week