L’Organització Mundial del Comerç insta els EUA a eliminar els aranzels contra l’oliva negra espanyola

ACN Barcelona .- L’Organització Mundial del Comerç (OMC) ha instat els Estats Units a eliminar els aranzels contra l’oliva negra espanyola en un informe en què dictamina “inconsistències” en les mesures de defensa comercial que els EUA apliquen a aquest producte. L’informe és el resultat d’una demanda de la Comissió Europea davant l’OMC promoguda pel govern encapçalat per Pedro Sánchez. La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat a l’administració nord-americana, un cop s’ha fet públic l’informe de l’OMC, que acati la petició de l’organisme internacional de control del comerç.

Maroto ha considerat que l’informe és “un gran pas” per “arribar a una solució definitiva” del conflicte. “Posarem tots els mitjans al nostre abast per acabar amb aquests aranzels”, ha afirmat la titular de la cartera d’Indústria, Comerç i Turisme.

Segons una nota de premsa del Ministeri, el mateix Tribunal de Comerç Internacional dels EUA ja va qüestionar el procediment de l’administració nord-americana en la demanda que exportadors espanyols d’oliva negra van presentar davant d’aquest organisme.

L’agost del 2018 el govern dels EUA va imposar mesures antidumping i anti subvenció a les olives negres espanyoles en considerar les subvencions a aquesta producció una competència deslleial. Des d’aleshores, el govern espanyol calcula que l’exportació ha caigut un 70%.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week