Menorca torna a temptar el paladar amb la vedella menorquina Del 15 al 17 i del 22 al 24 d'octubre es celebraran les 3res Jornades Gastronòmiques de la Vermella Menorquina

Mitjana, carpaccio, tomahawk, cachopo (amb sobrassada i formatge), strogonoff, paella de tataki … i fins i tot a les postres! Mil maneres de degustar la Vedella Vermella -emblema carni de l’illa- justifiquen per si mateixes una escapada a Menorca en un ‘veroño’ que allarga la temporada estival gràcies a la seu climatologia … i a la seva temptadora oferta culinària. Tretze restaurants de sis municipis -Ciutadella, Maó, Es Mercadal, Ferreries, Sant Lluís i Sant Climent- proposen menús especials amb entrants i plats principals basats en aquesta saborosa vedella vermella autòctona.

L’estiu sap a poc … però hi ha destinacions que s’assaboreixen tot l’any. Com Menorca, que en l’arrencada de tardor encara emana esperit estiuenc i convida a ser gaudida per les seves platges, la seva naturalesa, el seu patrimoni … i la seva cuina !; no en va atresora el reconeixement de Regió Europea de la Gastronomia 2022.

Encara que, al tractar-se d’una illa, els ‘fruits de la mar’ acaparen gran part de la seva oferta culinària -amb la famosa ‘caldera de llagosta’ com a gran icona- terra endins arriba la temptació de la carn amb una vedella de vermellós pelatge perfectament integrada en el paisatge rural menorquí … i en la seva cuina! És la Vedella Vermella Menorquina, que no només atresora el seu propi segell de qualitat sinó que també ha estat posada en valor amb unes Jornades Gastronòmiques que enguany arriben a la seva 3ª edició. Una vaca autòctona d’alta qualitat per rebre alimentació natural enriquida amb sals naturals procedents de la mar, que rega amb el vent les pastures menorquines. A més, aquesta vaca menorquina conté un enzim que la fa especialment apta per a l’elaboració dels excel·lents formatges de l’illa.

Durant dos caps de setmana d’octubre -del 15 al 17 i del 22 al 24- tretze restaurants de sis municipis de l’illa balear oferiran menús que tenen com a ingredient essencial aquesta rica i saborosa carn de vedella.

Els restaurants participants, són aquests: Aquarium Port Ciutadella, Foc Eco Brasserie, Pizzeria Roma i Can Faustino, de Ciutadella; Restobar Mo i El Grill, de Maó; Hotel Jeni & Restaurant, Molí d’es Racó i Es Tomàtic, des Mercadal; Meson Rias Baixas i Loar Ferreries, de Ferreries; Sa Parereta d’en Doro, de Sant Lluís; i Casino Sant Climent, de Sant Climent.

Aquests són alguns dels deliciosos plats que podran degustar-se en aquestes jornades: ‘Carpaccio de Vedella Menorquina amb formatge curat i tòfona’, ‘Mitjana de Vedella Vermella Menorquina, en pedra calenta, desossat i filetejat’, ‘Tomahawk (1.200 kg) de Vedella menorquina ‘,’ Hamburguesa gourmet menorquina ‘,’ Cachopo de vedella vermella menorquina amb sobrassada i formatge ‘,’ Cruixent de vedella vermella, nabius i foie d’ànec, beixamel de cabra i cardamom ‘,’ Croquetes de costillam de vermella menorquina ‘,’ albergínia rostida amb Carpaccio de Vedella Vermella ‘,’ Paella de tataki de Vedella Vermella amb sípia i allioli de piquillo ‘… i fins i tot postres com’ Gelat de llet de Vermella menorquina ‘.

V Congrés Nacional d’Ecoturisme

Aquestes jornades estan organitzades per l’Associació de Cafeteries Bars i Restaurants de PIME  Menorca i l’Associació de Ramaders de Raça Bovina de Menorca, amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el Consell Insular de Menorca. L’edició d’enguany coincideix, a més amb un altre gran esdeveniment en aquesta illa balear com és la celebració del V Congrés Nacional d’Ecoturisme (https://www.congresonacionaldeecoturismo.es/),  que tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre. I és que cap lloc millor per connectar amb la natura que Menorca, Reserva de la Biosfera des de fa 28 anys

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.