Raúl Linares, del restaurant Voro, guanya la primera edició del concurs de cuina amb gamba de Sóller Javier Ruiz, de La Rioja, s’ha fet amb el segon premi

Amb una “tríada de gambes”, el jove cuiner Raúl Linares (Palma, 1997), del restaurant Voro (Canyamel, Mallorca) s’ha imposat en el I Concurs internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sóller i que s’ha celebrat avui en el mirador del restaurant Suculenta (Port de Sóller). En realitat, més que un plat en tres parts, un quartet d’elaboracions d’alta cuina: gamba vermella temperada en el seu propi suc, en versió d’ous trencats i en croqueta coronada per un tartar. Una recepta presentada en diversos suports i l’objectiu de la qual ha estat “concentrar al màxim tot el que el producte protagonista pot oferir, presentar-lo gairebé en estat pur, només amb lleugers matisos de safrà o de pebre bord tap de cortí”, segons ens ha explicat Raúl Linares, format com a cuiner als instituts Guillem Colom (Sóller) i Juníper Serra (Palma), així com a grans hotels de Mallorca i Lyon.

El segon premi ha estat per a Javier Ruiz, de La Rioja, que ha competit amb una gamba vermella de Sóller al vapor de ‘palo cortado’ (vi de Xerès) amb fonoll (semienvinagrat i en ‘vichyssoise’), ‘salprieta’ de gambes i espagueti de ‘palo cortado’. Aquest cuiner ha cercat amb el seu plat “un mos que sués Mediterrani, amb accents molts frescs (fonoll, mandarina), i que aprofités tots els elements de la gamba, des de la carcassa fins al coral”. A l’edat de 34 anys, Javier Ruiz va començar a estudiar Cuina mentre treballava com a educador social, la seva primera vocació. En l’actualitat, és segon cap de Delicious Gastronomía, l’empresa de ‘catering’ més important de Logroño.

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Ricard Camarena, Kristian Lutaud, Marc Fosh i Maca de Castro, ha valorat el següents ítems: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). La dotació econòmica dels premis és de 1.500 per al guanyador i 500 euros per al segon classificat. L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; Aina Pons, de Tres Cultura, com a coordinadora general; el cuiner Kiko Martorell, de Can Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grupo Gourmets i Ajonegro) com a director gastronòmic de l’esdeveniment.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.