La nova cuina menorquina del Cabòria

Una de les novetats d’aquest estiu és el restaurant Cabòria, al carrer de Sa Carnisseria  de Ciutadella i que ens ofereix una nova cuina menorquina més que interessant i a tenir en compte.

Als fogons hi trobam a  Jesús García, ferrerienc format al Maria Àngels Cardona i que porta, malgrat la seva joventut, un bon bagatge per diferents cuines premiades amb estrelles Michellin com Els Casals, Hisop, Murano i Martín Berasategui. on ha adquirit experiència i coneixements al costat de xefs com Oriol Rovira, Angela Hartnett, Oriol Ivern i el gran Martín Berasategui.

Al seu retorn a Menorca, García va treballar amb un dels millors cuiners de Menorca, Felip Llufriu, al restaurant Món, on també hi treballava el seu germà bessó Issac Garcia, que ara porta la sala i la sumilleria del Cabòria, fent un tàndem perfecte, on la propietat Diego Merino, del restaurant Miramar, a Cala Blanca l’hi ha donat llibertat per a crear els seus propis plats, que han tingut una més que bona acollida i han convertit aquest petit restaurant en un dels nous temples de la nova cuina menorquina i, que de segur, donarà molt a rallar.

El Cabòria i la cuina de Jesús García en ofereixen dues possibilitats, el seu menú degustació, al preu de 55 euros per persona, sense vi –inclou aigua, pa, oli i mantega-, o bé a la carta, a més del seu menú dels migdies amb molt bones propostes.

Al menú degustació ens ofereix un tàrtar de gamba damunt moll d’os a la brasa; vermell d’ou curat amb botifarró blanc i reducció de ceba; Sandwich de coa de bou amb salsa de formatge; llobarro amb salsa de piparras, colflor i pols d’oliva negra; presa ibèrica a la brasa amb salsa de Porto i de postres Gin amb llimona i merenga, vermell d’ou i gelat de vainilla.

Croqueta d’albergínia i gamba vermella de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Si optam per la carta hi trobarem propostes ben interessants, a manera d’entrants com el seu steak tàrtar amb gelat de mostassa i herbes; en caneló de pollastre de corral amb bolets; les croquetes d’albergínia i gambes.

Si optam per els peix, tenim el lluç amb salsa holandesa de carn i shitakes; el peix del dia amb verdures, el calamar ple a la menorquina amb el toc del xef o l’arròs amb molls de roca de Menorca.

Els amants de les carns tenen propostes com el rellom de vaca de Menorca a la graella amb salsa de Porto i foie; anyell de Menorca cuit a baixa temperatura amb romaní; peus de porc encurtits i l’arròs amb ploma de porc negre a la graella.

Caneló de pollastre de corral amb bolets. Foto: Bep Al·lès©

Noltros vam optar per a compartir el caneló de pollastre de corral amb bolets. Molt ben elaborat, amb la pasta de canelons feta a casa i amb un farciment molt gustós i en el seu punt de salsa de bolets que no emmascarava el bon gust del caneló.

Lluç amb holandesa de carn i shitakes. Foto: Bep Al·lès©

De segon ens vam decantar pel peix provant el seu lluç amb holandesa i shitakes. Molt encertat i amb una perfecte harmonia entre el peix i el seu guarniment de salsa que el fa un plat vistós, ben executat i on es denota la tècnica apresa en el seu bagatge per diferents cuines de qualitat.

Ratjada a la mantega negra amb tàperes. Foto: Bep Al·lès©

També vam provar la seva oferta de peix del dia, que era una ratjada a la mantega negra amb tàperes, que a dir veritat és una de les millors que he provat. Bona presentació, la ratjada sense cap cartílag o os, i la salsa de mantega negra lleugera, amb el toc encertat de les tàperes i el peix en el seu punt exacte de cocció.

Xocolata, galeta i Baileys

De postres vam escollir el xocolata, galeta i Baileys, i les maduixes, xocolata blanca i iogur.

Maduixes, xocolata blanca i iogur

Vam maridar el sopar amb un Quinta Apolonia, vi de la Terra de Castella, un Verdejo ecològic elaborat pels Cellers Belondrade a La Seca, Valladolid, que va acompanyar de meravella els plats de peix.

Preu: 40 euros per persona

Servei: 8/10

Cuina: 8/10

Bodega: 8/10

El millor: Les propostes gastronòmiques de nova cuina

El pitjor: Preu dels vins massa elevat

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week