La ‘Millor Tapa d’Espanya 2021’ podria recalar a Menorca per segon any consecutiu

La ‘Millor Tapa d’Espanya 2021’ podria recalar a Menorca per segon any consecutiu

Hotel Tapa Tour, en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la DO Ribera del Duero, ha convocat la II edició de el Concurs Nacional ‘Tapa Aliments d’Espanya’, un certamen gastronòmic que reivindica, tal com ells mateixos declaren, “el rebost nacional i la cuina de territori”.

La fase final d’aquest certamen gastronòmic està cada vegada està més a prop i un dels guanyadors, dels deu finalistes seleccionats de tot el país, podria ser la tapa ‘Sant Joan’ elaborada pel xef executiu del Lago Resort Menorca, José Antonio Guerrero .

La tapa Sant Joan és, sens dubte, una representació en miniatura de la gastronomia, tradició i cultura menorquina elaborada amb producte típic de l’illa. Una tapa a base de pa de coca menorquí farcit d’aguiat de caldereta de be i llagosta menorquina amb esferificació de la seva cocció, cotó de sucre, peta zeta de llagosta i salicòrnia.

Així idò, la ‘Millor Tapa d’Espanya 2021’ podria recalar, per segon any consecutiu, a Menorca i és que cal recordar que l’any 2020 el premi, dins d’aquest certamen,  l’establiment de Cala en Bosch, Lago Resort Menorca ja va guanyar el premi a la millor tapa elaborada en restaurants d’hotel amb ‘Cocidito a bocados’ elaborada, també, per José Antonio Guerrero.

Serà el proper 27 de setembre quan sabrem, per fi, qui es fa amb l’or d’aquest concurs. La final tindrà lloc al Palau dels Ducs de Madrid coincidint amb la clausura del festival gastronòmic Hotel Tapa Tour 2021 que se celebra del 16 al 26 de setembre.

Un jurat integrat per experts i acreditats professionals de la gastronomia així com periodistes i cuiners seran els responsables de decidir quin establiment i xef són els guanyadors del Premi Nacional ‘Tapa Aliments d’Espanya’. Premi que serà lliurat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació mentre que el Premi al ‘Millor Maridatge’ serà atorgat pel Consell Regulador de la denominació d’origen Ribera del Duero.

Tal com han explicat des del comitè organitzador del concurs, el guanyador de el Premi Nacional ‘Tapa Aliments d’Espanya’ tindrà l’oportunitat de participar en alguna de les accions destinades a la promoció dels ‘Aliments d’Espanya’ organitzades pel Ministeri d’Agricultura , Pesca i Alimentació. Per la seva banda, el guanyador del ‘Millor Maridatge DO Ribera d’el Duero ‘serà premiat amb una experiència enoturística de luxe per a dues persones a la Ruta del Vi Ribera d’el Duero.