El Grupo Moga amb la tapa Sant Joan, de Casas del Lago, finalista del Concurs Nacional de Tapes

El II Concurs Nacional “Tapa Aliments d’Espanya”, convocat per Hotel Tapa Tour, en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la DO Ribera d’el Duero, ja té finalistes, i entre ells el Grupo Moga, amb capital menorquí amb la tapa “Sant Joan” de José Antonio Guerrero, del Lago Resort Menorca, a Cala en Bosch.

En la segona edició del certamen, cada participant va presentar a concurs una tapa, elaborada amb productes alimentaris espanyols i inspirada en un plat típic del receptari tradicional espanyol, que va maridar amb un vi de la denominació d’origen Ribera d’el Duero.

Les propostes concursants s’han sotmès a la valoració d’un jurat, compost per cuiners professionals membres de Acyre Madrid, que ha escollit a 9 dels finalistes. El 10è finalista ha estat designat per votació popular a través del perfil d’Instagram @tapaalimentosdeespana.

II Concurs Nacional “Tapa Aliments d’Espanya”. finalistes

Les tapes finalistes seleccionades pel jurat han estat (per ordre alfabètic)

  • “Brioix de papada ibèrica amb estofat de ceps” de Jesualdo Bermejo (NH Madrid Nacional, Madrid)
  • “Caneló de capó en pepitoria amb merenga de safrà i pa de pessic lleuger d’ametlla” de Javier Librero (Wellington Hotel & Spa, Madrid)
  • “Croqueta de cocido madrileño” de Josemi Martínez Pi (Cap Vermell Grand Hotel, Mallorca)
  • “Essències de Guadalquivir” de Loli Rincón (Manolo Mayo, Sevilla)
  • “Fum d’almadrava” de Juan María Díaz (Casa de Marins Uribekosta, Biscaia)
  • “Pollastre rostit en pepitoria amb aromes de muntanya” de Rubén Amro (Box Art Hotel, Madrid)
  • “Salpicó Cervantino” de Luis Bartolomé (NH Collection Madrid Eurobuilding, Madrid)
  • “Sant Joan” de José Antonio Guerrero (Llac Resort Menorca, Menorca)
  • “Tempura cruixent d’orella amb escuma de sopa d’all” de Miquel Àngel Barrancas (Hotel Fénix Gran Meliá, Madrid).
  • La tapa seleccionada pel públic a través d’Instagram ha estat “Bunyol de bacallà a la catalana” de David Laurent Bourg (Hotel Barcelona Princess, Barcelona), amb un total de 496 vots.

Quant a la selecció de vins que competiran pel Premi a “Millor Maridatge DO Ribera del Duero” trobem una variada selecció de negres, rosats i blancs pertanyents a cellers com Torres, Neo, Ferratus (Cuevas Jiménez), Legaris, Félix Callejo, Valtravieso, Territorio Luthier, Rodero o Valduero.

La cadena Meliá Hotels International acollirà els participants de la Final que es disputarà el 27 de setembre en Palau dels Ducs, a Gran Meliá Hotel, coincidint amb la clausura del festival gastronòmic Hotel Tapa Tour 2021, que se celebrarà a Madrid del 16 al 26 de setembre.

El jurat estarà format per acreditats professionals de cuina de l’hostaleria nacional, periodistes i altres personalitats del món de la gastronomia.

El Premi Nacional “Tapa Aliments d’Espanya” serà lliurat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, mentre que el Premi al “Millor Maridatge” serà atorgat pel Consell Regulador de la denominació d’origen Ribera del Duero.

El guanyador del Premi Nacional “Tapa Aliments d’Espanya” tindrà l’oportunitat de participar en alguna de les accions destinades a la promoció dels “Aliments d’Espanya” organitzades pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Per la seva banda, el guanyador del “Millor Maridatge DO Ribera del Duero” serà premiat amb una experiència enoturística de luxe per a dues persones a la Ruta del vino Ribera del Duero.

Del 16 al 26 de setembre, coincidint amb la celebració de la sisena edició d’Hotel Tapa Tour, els establiments finalistes oferiran les seves creacions a concurs, a un preu únic de 8 €, amb una copa de vi Ribera del Duero inclosa.

A més, els assistents podran votar les seves tapes preferides. La votació, que es realitzarà en línia a través de www.hoteltapatour.com, estarà activa fins al 26 de setembre. La tapa que aconsegueixi major nombre de vots s’alçarà amb el Premi Popular “Tapa Aliments d’Espanya”. La decisió es donarà a conèixer durant l’acte de cloenda d’Hotel Tapa Tour Madrid 2021 que se celebrarà el 27 de setembre.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.