Quatre bodegues de les Balears reben del FOGAIBA gairebé un milió d’euros per fer inversions Aquesta ajuda va dirigida a millorar la competitivitat, l’eficiència energètica i el rendiment del sector vitivinícola

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ens depenent de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha acabat d’abonar les ajudes d’inversions en bodegues corresponents a l’exercici FEAGA 2021. Aquesta ajuda està emmarcada en el Programa de Suport al Sector Vitivinícola Espanyol (PASVE) 2019-2023, finançat al 100% per la Unió Europea. En total, quatre cellers de les Balears han rebut 947.309,23 euros.

Aquestes ajudes van dirigides a les inversions en instal·lacions de transformació, infraestructura vitícola, i estructures o eines de comercialització dels productes vitivinícoles, amb l’objectiu de millorar el rendiment de les empreses, millorar l’adaptació a les demandes del mercat, augmentar la seva competitivitat, millorar l’estalvi d’energia, l’eficiència energètica i els processos sostenibles.

El suport màxim als cellers és d’un 40% de la inversió prevista. La distribució dels fons existents es fa en el marc de la conferència sectorial d’agricultura i es tenen en compte els projectes presentats a cada comunitat autònoma.

La línia d’inversions en cellers és una línia del PASVE. Les altres són reestructuració i reconversió de vinyes, promoció, destil·lació, emmagatzematge i collita en verd. Fins al moment, les Balears han rebut 4.770.479,1 euros, l’1,11% dels fons distribuïts a Espanya. Es tracta d’una quantitat considerable, tenint en compte que les Illes Balears compten amb el 0,03% de la superfície de vinya d’Espanya.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week