Lucas García Montaner, del grup Moga: “Volem tornar la vida a la zona del Lago i convertir-la en un referent gastronòmic” Per Itziar Lecea

L’experiència que Lucas García Montaner ha agafat al llarg de la seva carrera com a professional dintre del món de l’hoteleria l’ha duit a posar-se al capdavant del negoci familiar, que combina restauració i establiments hotelers. Ja ho diu ell mateix, que les dues coses amb les quals més xala són menjar i viatjar. Fa 17 anys que es va incorporar a temps complert a l’empresa, moment en el qual van obrir el restaurant Aquarium a Calan Bosch. No és l’únic: el Venecia, el Fiesta, i les darreres apostes per una cuina diferenciada i única d’una alta qualitat, el Foc brasserie i el primer japonés-menorquí, Godai, que dirigeix a la cuina el guardonat amb estrella Michelín, Julián Mármol. A l’oferta gastronòmica, el jove empresari hi posa el gust amb el nou complex Lago Resort Menorca, una aposta totalment sostenible per passar unes vacances de luxe a Ciutadella. Amb ell parlam aquesta setmana sobre la temporada, sobre el futur del turisme a l’illa i com ha afectat la situació de pandèmia.

Enguany hem vist com gran part del negoci de Moga ha tirat cap a la sostenibilitat. És efecte de la pandèmia?

Hem sofert una transformació de model molt important, no només provocat per la pandèmia. Hem passat de la tur operació clàssica a vendre a turisme nacional. Així vam començar a ampliar el que són les Casas del Lago i oferir un establiment de més qualitat, amb una oferta gastronòmica fora de l’hotel però ben al costat. Ha influït en aquesta transformació el fet que a dintre del poble s’han posat les piles amb temes de restauració. Fa 30 anys, la gent de Ciutadella venia al Lago a sopar. El que volem és reconvertir la zona, una vegada més, i posar-la damunt del mapa com una zona de referència en el sector gastronòmic, treballant sobretot damunt del concepte de qualitat. Començat pel Foc, el Godai, on tenim un cuiner amb estrella Michelín, mantenint l’estendard que és l’Aquarium, reconvertit el que era El Toro Negro en Sa Parrilla des Lago, que hem obert fa mennys d’un mes. El que hem fet és una reconversió estètica i d’imatge i que es percebi la zona com una referència gastronòmica dintre de Menorca, amb oferta variada i de molta qualitat.

Com va la temporada? Arribarem a la normalitat durant el 2022?

Confiem que la temporada de l’any que ve sigui bona, sobretot pel que fa a client estranger. Ara mateix suposa un problema que s’hagin de fer totes les proves pertinents i guardar quarantenes. Restringeix molt. Nosaltres sabem que Menorca va a l’alça pel que fa a turisme, i el nostre objectiu hauria de ser que vingués el mateix nombre de persones, però d’un nivell més alt, amb més poder adquisitiu, que gasti més doblers a l’illa. Però per açò hem de ser conscients que tenim i ho hem de saber vendre bé.

És un discurs que fa molts anys que sentim

Sí, però seguim amb el turisme de tot inclòs. El grup Moga som dels pocs grups hotelers realment menorquins i ens dol veure com no s’aprecia Menorca pel que realment és. Guanyaria molt més si convertís els meus hotels en tot inclòs. Però per ètica i pel que sent cap a la meva terra, no ho podré fer mai. A curt termini, el tot inclòs és més temptador. Però nosaltres pensam a llarg termini, en com volem que sigui Menorca pels fills i néts i en el paper que podem jugar noltros a l’equació. L’objectiu és deixar una illa de la qual les futures generacions se’n puguin sentir orgulloses. He visitat molts llocs a tot el món. I puc dir ben alt que amb Menorca tenim una perla a la qual no donam el valor que realment té. Hem de posar un equilibri entre el que tenim, que és una joia, i el preu que fem pagar als que arriben de visita.

Tenim 3 illes al costat que segurament podrien dir el mateix i que, de fet, es saben vendre millor que Menorca.

Però tenim un tret diferencial que és molt positiu i que era està de moda, la sostenibilitat. I crec que ens en podem aprofitar, en el bon sentit. Hem d’oferir als clients i turistes que ens visiten el que realment som: una illa que és un paradís, en equilibri, cuidada i respectada en valors naturals. Però el que no podem fer és regalar-li l’experiència amb preus que no casen amb el valor real del nostre territori. Hem de cercar els tipus de turisme que deixin doblers: el nàutic, el de golf, etc. Uns tipus de turisme que roden, que gaudeixen del que podem oferir i que a més ajuden a desestacionalitzar. Si poguéssim aconseguir una temporada de 9 mesos, seria fantàstic. Però ens hi hem de bolcar tots. Els primers, les administracions.

Què demanam a les administracions?

El primer, que millorin sí o sí la connectivitat. Hem d’entendre d’una vegada que tots vivim del turisme. Hi ha molt poques famílies que no visquin d’aquest sector. Si durant la temporada baixa tinguéssim vols des de la península a preus raonables, segurament podríem tenir els caps de setmanes plens durant aquests 9 mesos. D’aquesta manera, podríem retenir personal de qualitat, que ara és complicat. També rompríem la roda de no obrim perquè no hi ha turisme i no hi ha turisme perquè no hi ha vols i perquè està tot tancat.

Has tocat un tema important que enguany sembla un problema: el de trobar personal. En un estiu com aquest, de pandèmia, surten ofertes de feina als sectors de restauració i hoteleria cada dia.

A Menorca, i en general a les illes petites, tenim un problema molt greu amb el personal, que és poder-lis oferir allotjament. Moltes persones que vénen a fer temporada no troben casa per viure i finalment no arriben. Ens falta mà d’obra qualificada perquè no som capaços de donar-lis un lloc on viure durant l’estiu. A Mallorca el problema no és tan greu. Però a Menorca, Eivissa i Formentera, la manca de personal és un problema a l’alça. Hem d’adaptar espais pel personal d’hoteleria, perquè sinó seguirem dintre de la mateixa roda.

Com està essent aquest segon estiu de pandèmia? Hem remuntat la temporada?

Està essent una temporada una mica millor, però menys del que esperàvem. També hem de tenir en compte que la situació es viu diferent segons les zones. A dintre de Ciutadella, hi ha establiments que estan fent més feina que mai, perquè ha vingut molt de turisme nacional que ha quedat a poble i surt a menjar. Però a les zones turístiques tradicionals, és diferent, perquè depenen del turisme britànic. També és cert que és una temporada on hem vist què és el turisme de qualitat, mai havíem tingut tantes persones que deixin els doblers que s’està deixant aquesta temporada. Això sí, a poble. A les urbanitzacions, la situació és molt diferent. I aquest públic de qualitat que ha arribat aquesta temporada són persones que altres estius triaven destinacions com Dubai, Nova York, etc. Però per les restriccions i complicacions per volar, han triat Menorca enguany. Esperem que aquest tipus de turistes s’enamorin de l’illa i tornin les pròximes temporades.

En general, sabem que qui arriba a Menorca, torna.

Sí. Però hi ha un tipus de públic que no vol tornar, que és el que cerca luxe i comoditat. Anar a les platges del sud de Ciutadella és ja impossible. Cerquen activitats i productes de luxe i no els troben. No són la majoria, però hi són. I són clients exigents, que es queixen de situacions com la saturació d’una carretera que a l’estiu se’ns queda petita. Hem de ser conscients de què Menorca és una destinació espectacular. Però també hem de conèixer les seves limitacions. Els recursos naturals, per posar un exemple, són un tresor que hem de vendre. El paisatge i les platges, sí. Però també el producte de la terra. Quan posem una tomàtiga al plat dels nostre clients, ha de fer gust a tomàtiga.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week