Es Garbell, arrossos, callos i molt més

El Restaurant Es Garbell, den Jaume Sintes, és una de cites gastronòmiques del nostres estiu gastronòmic ciutadellenc. Situat a Sa Caleta, aquest restaurant familiar és reconegut pels seus arrossos a la pau dlla i també per les seves propostes setmanals de cuina de mercat, però també té –al meu parer- dos plats o tapes imprescindibles com són els seus calamars a la romana i la seva panxa (callos) amb tomatigat, que si en sou amants de la triperia heu d’anar a tastar.

Es Garbell té una carta curta, però ben estructurada i que es complementa, com hem dit amb les propostes del dia que trobarem escrites a la pissarra.

Quan hi vam anar, a més dels seitons envinagrats fets per en Jaume, hi havia un carpaccio de sírvia que vam tastar i ortigues de mar, molt ben elaborades i amb una ració més que generosa en relació a qualitat preu.

Arrossos

Els arrossos en són l’especialitat de la casa, inclús ja són molts els que els encomanen per a emportar a casa i els preus van des dels 13 euros de la paella de verdura als 17 euros de la paella de bacallà amb gamba vermella, una de les nostres recomanacions, o l’arròs caldós de marisc, també al mateix preu. Altres opcions son la paella de carn, la mixta, la de marisc i l’arròs negre, a més de la fideuada de marisc.

Tapes

Una de les opcions a l’hora d’anar a sopar a Es Garbell és optar per les seves tapes i compartir-les a taula. Entre les recomanacions els seus musclos que poden optar a manera de “tigres”, com també a la marinera o gratinats al forn. Les tapes menorquines tenen el seu exponent amb la sípia amb ceba, el bacallà amb sobrassada i mel, les pilotes amb salsa menorquina i el llom amb col, però si hi ha dues tapes i entrants imprescindibles, com hem apuntat a l’inici d’aquesta crònica, són els seus calamars a la romana, amb la pasta cruixent i interior en el seu punt, que ens recorden els calamars a la romana de Can Carrió o de la Nueva Ola, com també hem de provar els seus callos, que tal com ens indica en Jaume ja tenen addictes, amants d’aquest plat que van aposta al Garbell per a provar-los. Noltros ho vam fer i ja en són un dels referents on anar a tastar-los.

Croquetes

La croqueta està de moda o, més ben dit mai ha passat de moda, i Es Garbell la té com una de les seves especialitats per a compartir a taula amb les seves tapes. En trobarem de gamba vermella, de bacallà, de boletus, de pernil ibèric i de bullit.

Bacallà

El bacallà és una de les altres especialitats d’Es Garbell, a més del bacallà amb sobrassada que hem anomenat, també destaca el seu bacallà amb salsa de marisc, el bacallà amb escalivada, el pebres del piquillo farcits de bacallà i el seu bacallà gratinat amb porros i gambes. Altres plats de peix molt recomanables són el seu cruixent de lluç fresc i el clàssic rap a la marinera.

Per acabar un bon dinar o sopar, el seu souflé a la menorquina, que en Jaume us flamejarà a la taula amb Cointreau, tot retent homenatge a una de les grans postres dels anys 60 i 70 a la nostra illa i que torna a estar ben present a molts de restaurants que l’hi han donat nova vida.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week