La Fira Arrels se celebrarà al setembre en petit format i a l’aire lliure El parc des Freginal de Maó és l'escenari escollit per reprendre la fra de producte local i de cuina de Menorca els dies 18 i 19 de setembre

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular ha fet públic avui que celebrarà una nova edició adaptada de la Fira Arrels els dies 18 i 19 de setembre al parc des Freginal de Maó. A l’aire lliure i en un format més reduït, però mantenint la mateixa essència i confguració habituals, aquesta és la fórmula ideada per poder reeditar la fra de producte local i de cuina de Menorca i adaptar-se a les mesures de seguretat sanitària encara vigents.

Després de la cancel·lació de l’edició 2020 poques setmanes abans del seu inici a causa de la pandèmia, la nova edició d’Arrels reprèn el seu objectiu de promocionar el producte de proximitat de Menorca, la seva cuina i l’illa com a destí gastronòmic sostenible amb la vista posada en el 2022, any en què Menorca serà Regió Europea de la Gastronomia i per al qual es projecta celebrar la fra en el seu format habitual.

Enguany, Arrels reduirà el nombre d’estands per complir amb la normativa i concentrarà les seves activitats en un únic espai en què s’alternaran les conferències, els showcookings i els tallers de degustació i cuina de sempre per mostrar al visitant el treball de productors i cuiners. Un format que no impedirà complir amb l’objectiu la fnalitat que va impulsar el naixement de la fra, dotar al sector d’un espai que, a més de fer valer el producte menorquí i la tradició gastronòmica que el manté viu, permeti seguir establint sinergies entre productors i cuiners i suposi una oportunitat per a la dinamització econòmica del sector, el desenvolupament sostenible de l’illa i la seva projecció exterior com a destinació gastronòmica.

Al setembre i d’entrada lliure

A més de celebrar-se al setembre, aquesta edició de la Fira Arrels serà d’entrada lliure donat el petit format. Amb les dates escollides, a fnals d’estiu i encara en temporada turística, s’espera poder atreure també al públic turista a la fra i ampliar així la seva projecció exterior. L’època serà també propícia perquè el sector productor de l’illa pugui mostrar en aquesta edició altres productes propis de la temporada.

Com cada any, els visitants podran comprar directament al productor aquells productes que degustin, així com conèixer de primera mà el procés que hi ha darrere de la seva elaboració. Amb una confguració adaptada, la Fira Arrels tornarà a comptar amb prestigiosos cuiners locals i forans que elaboraran receptes en directe; un espai d’aprenentatge on tindran lloc degustacions, xerrades i maridatges de productes de la fra.

El departament d’Economia i Territori i l’organització de la Fira Arrels vol expressar el seu profund agraïment i admiració al sector productiu i gastronòmic de l’illa pel dur esforç i treball incansable que realitzen fns i tot en les pitjors circumstàncies per tenir cura del producte, la cuina i la cultura de Menorca.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.