La transformació del Cafè des Museu

La pandèmia ha fet que molts de negocis, especialment aquells que estaven enfocat cap a l’oci nocturn i les copes s’han hagut de reinventar tot cercant noves alternatives per a tornar a tenir vida i, un d’aquests ha estat el Cafè des Museu, lloc de referència de la cocteleria a Ciutadella, que sense deixar de banda les seves especialitats ha maridat els seus còctels d’autor amb la gastronomia, una nova fórmula que està funcionant força bé i que ha fet que aquest temple del beure sofisticat, també sigui ara un dels nous temples de la gastronomia jove de mans d’Àlvaro Marquès que ofereix les seves creacions maridades amb una carta que va dissenyar el reconegut xef Toni Taltavull, i que està sent una de les novetats de l’estiu al nucli antic de Ciutadella.

El food & cocktails està funcionant molt bé en aquest nou tipus de turisme que enguany té Menorca, amb gent més jove que cerca gaudir de les platges, de l’ambient i també d’aquesta nova modalitat de maridar destil·lats i gastronomia, que es va iniciar amb les hamburgueses d’autor i els gins tònics uns anys enrere.

La carta de la cocteleria i gastrobar Cafè des Museu és cosmopolita, que cerca compartir emocions i converses entorn a una taula on destaquen les seves patates braves i les croquetes de gamba vermella de Menorca i safrà, o les de pollastre trufat i maonesa d’all negre o les de gorgonzola, pera i nous amb crema de formatge blau.

Altres propostes interessants per anar obrint boca són els seus hummuns de llentia i remolatxa o el tradicional de ciurons. També tenen molt bona acollida les gambes Katafi amb maonesa del seu corall o la burrata fresca amb salsa pesto, tomàtigues confitades i vinagreta de mel.

El xef Toni Taltavull, en el disseny d’aquesta carta d’estiu per al projecte d’Àlvaro Marquès també va tenir en compte el producte local, que a més de trobar-lo a les croquetes de gamba vermella, també el trobam en unes propostes interessants com el steak tàrtar de vedella vermella de Menorca, el ceviche d’escorball amb llet de tigre o els clàssics musclos de Menorca.

Les cuines del món estan també presents a aquesta carta cosmopolita amb propostes de cuina mexicana com els seus tacos o a la índia amb unes propostes de curris.

Els “platillos” principals són el tataki de tonyina vermella amb amanida de wakame i maonesa de wasabi; els ses canelons d’ànec i bolets; les costelles de porc de Menorca (spareribs) amb coleslaw o la pressa de porc de Menorca mb puré de monyaco. Pels amants del salmó destacar la creació de Taltavull: salmó al forn amb mango, alvocat i plàtan, que és una vertadera delícia i explosió de sabors en boca.

Bones propostes en rebosteria d’autor per acabar els sopars i després les meravelles en cocteleria que elabora Àlvaro Marquès on a més dels clàssics mojitos, val la pena provar el seu “zombie” o deixar-se endur per les recomanacions del dia o fins i tot, maridar les propostes gastronòmiques amb còctels, encara que disposa d’una curta, però ben estructurada carta de vins i caves a una excel·lent relació qualitat preu.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.