Salsa d’ametlles

Ingredients: Un punyat d’ametlles crues pelades, 6 grans d’all, una llesca de pa de pagès -millor si és del dia anterior-, un brotet de julivert.

Elaboració: Posarem els ingredients de la salsa dins una paella i els sofregim amb un parell de cullerades d’oli d’oliva. En rostir-se les ametlles i el pa, ho treim i ho posam dins un morter i ho ben picam. També ho podem fer amb un túrmix o batedora. Hem de passar la salseta resultant per un colador fi, damunt el tià de terra, ajudats de la mateixa aigua en que couen les pilotes, la carn, etc -aquesta operació s’ha de fer damunt el foc- i un cop passada tota la picada al tià deixem que prengui el bull per tal que la salsa torni espessa. Tastarem de sal i rectificarem si cal.

Amb aquesta salsa podem acompanyar tant plats de carn, de peix i de verdures. Des d’un conill a unes pilotes, des d’un rap a una sípia o d’unes patates bullides a un plat de pasta.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week