Gerret escabetxat

Ingredients: 1 quilo de gerret, farina, oli d’oliva, vinagre de qualitat, 1 ceba grossa, 1 cabeça d’alls, 2 fulles de llor, sal i bolles de pebre bo (opcional).

Elaboració: Escatarem i netejarem de panxes els gerrets. Els enfarinarem i els fregirem amb oli d’oliva abundant. Un cop fregits els reservam a part. Amb oli nou feim un bon sofregit amb una ceba, una cabeça d’alls -els alls han de ser sencers i sense pelar-, i un parell de fulles de llor. Quan sigui llest, uns 20 minutets, hi afegim els gerrets, l’oli de la fritura, un bon raig de vinagre de qualitat i, si convé, més oli fins que quedi cobert el peix, les bolles de pebre bo i ho deixarem coure, fent xup-xup, uns 5 minuts. Ho passam de la paella a un tià de terra i deixam que refredi. Hem d’esperar almanco un dia per poder-los menjar. Millor si ho guardam a la gelera o en un lloc fred dos o tres dies abans de menjar-ho.

Hi ha qui a més de la ceba al sofregit hi posa rodelles de bastanaga, com també hi ha que a més de vinagre hi possa vi blanc sec.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris