La Bicicleta Voladora 2019 dels Cellers German R. Blanco, envellit en cubes de ciment Cupatge d’Ull de Llebre i Garnatxa, sense filtrar, sinó clarificat amb arcilles

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un gran negre de la D.O.Ca Rioja. Es tracta de “La bicicleta voladora”, collita de 2019 i que té els segells de vi ecològic, vi vegà i Lively Wines. Per tant estam davant un vi d’agricultura respectuosa, envellit en cubes ciment al llarg de 7 mesos amb un cupatge d’Ull de Llebre i Garnatxa. Està elaborat als cellers German R. Blanco, a San Adriàn, a la Rioja baixa. És un vi que no està filtrat, sinó clarificat amb arcilles.

NOTA DE TAST

VISTA: Capa molt baixa amb tons violacis.

NAS: Dominen els tocs làctics i les notes de fruites del bosc.

BOCA:  Fresc, accessible, lleuger. Molt bo de beure

MARIDATGE

Ideal per a embotits, formatges suaus, carns blanques, carns vermelles a la graella i carns al forn. Peixos blaus i bacallà. Cuina asiàtica.

Taules de pernil ibèric i embotits com el salsitxó, el xoriç, morcón, llonganissa, fuet i els nostres cuixot, carn i xulla, botifarró blanc i sobrassada vella.

També els formatges semis de Menorca o els gallecs de Tetilla i Arzua. També els formatges d’ovella tipus manxec.

Carns blanques com les de pollastre i conill li van de meravella. Pollastre al forn, pollastre amb gambes o amb escamarlans, pollastre a la cervesa, pollastre amb arròs. Conill amb cebes, conill amb pebres, conill a la graella amb all i oli, conill amb figues seques, conill amb salsa de bolets.

Porcella al forn amb compota de poma, porcella desossada amb salsa de cítrics, be al forn amb patates, espatlla o cuixa de be farcida de barret de Sant Antoni, be amb prunes i albercocs secs, costelletes de be a la graella.

Verat a la brasa, bacallà amb porros, bacallà gratinat amb all i oli de codony, escorball al forn amb patates, caldera de congre o de morena.

Pollastre al curri amb arròs basmati

Tàrtar de salmó, tataki de tonyina, gambes al curri groc, broquetes de rap i llagostins amb salsa satai, gyozas de marisc amb chutney de mango.

Si voleu saber més d’aquest vi jove, lleuger, expressiu, molt aromàtic i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.