Monte Clavijo 2018 100% amb Ull de Llebre dels cellers Castillo Clavijo. Espai patrocinat per Vinum Menorca

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un d’aquells vins que mai fallen i que ens permetran quedar bé. Es tracta del Monte Clavijo 2018. Un monovarietal elaborat 100% amb Ull de Llebre pels cellers Castillo Clavijo, a la localitat d’Alberite i dins de la DOQ Rioja. És un vi que per la seva relació qualitat preu el podem beure qualsevol dia.

TAST

Vista: Color cirera picota amb ribet violaci.

Nas: Aromes florals i a fruites vermelles com maduixes, gerds i cireres.

Boca: El seu pas és una expressió intensa i a la vegada equilibrada. Fruites vermelles, com les descrites al pas per nas i negres molt fresques com la pruna, el murtó i mores i un delicat sabor a regalèssia.

MARIDATGE

És un vi molt gastronòmic, 100% Ull de Llebre que ens pot anar bé tant per a compartir-lo com aperitiu com acompanyant de qualsevol plat de la dieta mediterrània, arrossos, pastes i llegums.

Ens anirà de meravella per anar de tapes i acompanyarà des d’una truita amb patates a uns xoriços al vi, a més de tapes clàssiques com les patates braves, la panxa amb tomatigat, la llengua amb tàperes, pop amb cebes, pilotes, carn amb salsa, xampinyons a l’allet, gírgoles a la planxa amb all i julivert o uns esclata-sangs a la graella.

Ideal per a les barbacoes i torrades de carn. Des d’una sobrassada al caliu a una mitjana de vaca vermella de Menorca reposada 45 dies, passat per botifarrons, costelletes de cabrit, costella de llom o d’agulla de porc, entrecots a la graella, pits de pollastre, hamburgueses de vedella menorquina, xulla, costelles d’anyell al caliu de sarments de vinya i acompanyades d’un bon allioli, o talls d’asado argentí com tall que es pela (entranya), vacio, tiras i xurrasco.

Com a bon vi de La Rioja li aniran de meravella els plats elaborats i els plats de cullera com les patates a la riojana, migas, card amb ametlles, pebrots del piquillo farcits de carn, fesols amb pernil, tronxos de bleda arrebossats (peixets d’Alaior) o una menestra de verdures o el be al forn.

Marida a la perfecció amb els plats de llegum com les llenties, les mongetes vermelles (pintas) amb xulla i xoriç, ciurons amb bacallà o mongetes amb guatleres.

També acompanya plats de peix com els seitons arrebossats, la tonyina amb cebes, el bacallà a la riojana, besug al forn, sorell imperial (chicharro) a la graella o al forn.

El guanyador del sorteig ha estat Joan Lluch, que a més del vi s’emporta un cantó de formatge de Son Piris, semi curat, i un bòtil d’oli d’oliva ecològic de Morvedra Vell.

Si voleu saber més d’aquest excel·lent vi, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.