L’Ase de la Clamor, un rosat seductor de Raimat Un vi elegant, fresc i aromàtic.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat de cos suau combina les varietats de Cabernet Sauvignon i Merlot. Es tracta de l’ase de la Clamor, elaborat per Raimat i que reb el seu nou per mor que Clamor és el nom que rep la part baixa de la muntanya on creixen les vinyes que produeixen aquest vi. Un lloc privilegiat de la finca de Raimat a Costers de Segre, denominació d’origen a la que pertany. Per  a elaborar aquest rosat només es destina el primer most, el que és més fràgil i delicat però alhora, més elegant, fresc i aromàtic.

NOTA DE TAST

Vista: Color rosa maduixa amb rivet violaci.

Nas: Aromes a fruita groga, maduixa, cirera i gerd.

Boca:  Entrada intensa a fruita groga i vermella. Persistent i fresc, amb un punt final dolç. Records a cirera i maduixa confitada amb notes cítriques d’aranja que aporten frescor.

MARIDATGE

Marida amb arrossos, verdures, carns blanques, formatges suaus i peix, a més de plats de pasta, les fritures i els patés.

Ideal per a un arròs de gambes vermelles de Menorca amb pollastre i conill, elaborat dins un tià de terra. Paella cega de peix i marisc, fideuada de gambes, sípia i pollastre. També arrossos caldosos com el de rap i escamarlans, o una caldera de llagosta de Menorca.

Li van molt bé els plats de verdures com una marrania amb ous estrellats, truita de patates i ceba, wok de verdures amb gambes, curri de pollastre amb verdures, albergínies o carabassons plens a la menorquina, tumbet o unes verdures a la graella.

És el maridatge encertat per a gaudir de les carns blanques de pollastre, gall dindi, conill, i parts magres del porc. Ens anirà de meravella amb un pollastre al forn ple de pilotes, unes pitreres de gall dindi amb salsa de formatge semi curat de Menorca com el de Son Piris, conill amb cebes i gambes, secret de porc negre de Menorca al caliu.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Orades, pagres, déntols, llobarros, cànteres, morrudes a la sal o al forn amb patates. Cap Roig, gall de Sant Pere, serrans, mòllera de roca i raors fregits. Rotja, aranya, rata, graneu bullits i acompanyat de salsa maonesa, o bé molls, sardines, pagells al caliu.

Li va la pasta, des de la pizza als canelons de rostit, passant per la lasanya, la macarronada, focacia o uns espagueti amb gambes i cloïsses.

Si voleu saber més d’aquest vi amb un encertat punt d’acidesa, persistent i fresc en boca, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.