El MAEF i l’Ajuntament d’Eivissa presenten a Madrid Fusión “Tríada mediterrània: pa, oli i vi a l’Eivissa antiga”

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) i l’Ajuntament d’Eivissa presentaran a Madrid Fusión “Tríada mediterrània: pa, oli i vi a l’Eivissa antiga”, una nova activitat que relaciona el patrimoni arqueològic i gastronòmic amb aquests tres productes com a protagonistes a la necròpolis del Puig des Molins.

Aquest nou projecte es donarà a conèixer dilluns 31 de maig amb una ponència que tindrà lloc a l’espai polivalent de Madrid Fusión a les 17.00 hores i que comptarà amb la presència d’un grup de professionals de diferents sectors que tenen vincles amb l’illa d’Eivissa, com la restauradora i historiadora del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Helena Jiménez; la historiadora del Museu, Carmen Mezquida; el periodista especialitzat en pa, Iván Yarza; l’arqueòloga especialitzada en història de l’agricultura durant l’Antiguitat, Glenda Graziani; el xef del restaurant Guillemís, Joan Roig, i l’assessora gastronòmica del CBC Vara de Rei, Charo Val.

Al congrés de gastronomia de Madrid també hi haurà una degustació de la mà del restaurant Sa Nansa y la marca Peix Nostrum, de la Confraria de Pescadors, que oferiran una degustació de tonyina eivissenca marinada i arrossos.

“La nostra història comença a l’Eivissa de l’època fenici púnica, i ho fa amb un viatge en el temps, al qual convidam a unir-se a tothom que vulgui sentir la nostra illa amb els cinc sentits. Per a gaudir-la amb totes les seves olors i sabors, tal com ens marca la tradició mediterrània, i per compartir la nostra taula, el nostre pa, el nostre oli i el nostre vi”, ha assenyalat la restauradora del MAEF i qui ha treballat la proposta, Helena Jiménez Barrero. A més, considera que el cicle de la Tríada mediterrània “connecta professionals de diferents àmbits al voltant d’un aliment fonamental de l’herència mediterrània”. D’aquesta forma, “el públic gaudirà d’una activitat a l’aire lliure, en un espai natural i arqueològic privilegiat, la necròpolis del Puig des Molins, en la qual es combinaran xerrades lúdiques i degustacions de productes ancestrals de la mà de productors de les nostres illes”.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha assenyalat que la iniciativa que sorgeix de les Taules de Treball del Pla Estratègic de Turisme de la mà del MAEF “ens transporta a les nostres arrels on l’oli, el pa i el vi eren els elements essencials de la dieta Mediterrània. Amb aquesta acció fem servir la cultura gastronòmica dels nostres avantpassats a la innovació culinària dels cuiners de la nostra ciutat”.

L’activitat continuarà després amb degustacions de pa, oli i vi a l’exterior del Museu Monogràfic del Puig des Molins els dies 4, 11 i 18 de juny, de 20.00 a 21.30 hores i hi haurà un aforament màxim de 50 persones.

Durant l’activitat, un especialista de cada producte (periodista, historiador o arqueòleg) farà una presentació sobre la història del pa, de l’oli o del vi, i a continuació, petits estands de cada empresa local productora oferirà una degustació dels seus productes.

Per degustar les mostres, els assistents hauran de seure a un espai destinat al consum de la degustació, format per taules de 4 persones i en el qual es respectaran totes les mesures de seguretat vigents.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.