Menorca participa un any més a la fira Madrid Fusión

Menorca participa un any més a la fira Madrid Fusión

Per segon any consecutiu Menorca estarà present a Madrid Fusión, una fira gastronòmica que se celebrarà entre els dies 31 de maig i, 1 i 2 de juny al recinte d’IFEMA i que enguany arriba a la seva 19a edició. Aquesta iniciativa compta amb el suport del departament d’Economia i Territori i de la Fundació Foment del Turisme i forma part de les accions promocionals de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022.

Es tracta de la primera cita gastronòmica que es porta a terme a Espanya. Comptarà amb un centenar de ponents i 90 activitats, i es preveu que es pugui seguir en directe gràcies al seu format virtual arreu del món. En aquest sentit comptarà amb una campanya mundial de promoció.

L’eix transversal de la nova edició serà la gastronomia circular i el nou comensal conscienciat marcat per la necessitat de millorar, també des de la gastronomia, els processos productius cap a un model més sostenible i fomentar les relacions entre els cuiners i els petits productors, així com apostar per la cuina d’aprofitament.

Productors km0
A través d’aquesta acció es vol donar veu als productors de l’illa com a representants de la gastronomia menorquina, els quals acompanyaran a la institució insular al prestigiós certamen gastronòmic. Així, hi seran de manera presencial Xoriguer (gin de Menorca), Subaida (formatge), Dolça Mar (mel), Torrelbenc (vi), i l’Associació Oli de Menorca.

Com ha manifestat el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ‘a través d’aquesta iniciativa volem ajudar a impulsar el sector en uns moments que vivim una crisi molt dura. Volem posar en valor els nostres productes i reconèixer el nostre teixit gastronòmic, agrícola i ramader’.