El Govern haurà de promoure la compra de producte local entre el sector turístic, la indústria alimentària i el comerç El Parlament aprova per unanimitat una iniciativa de Més per Menorca que inclou també la necessitat d'identificar-lo bé i perseguir el frau al consumidor respecte de l'origen

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una iniciativa de Més per Menorca a favor del producte local, que fa èmfasi en l’estimulació de la demanda per part dels grans sectors de consum. Al respecte, el Govern haurà de posar en marxa un conjunt mesures dirigides a incrementar la compra del producte agrari, ramader i pesquer de les Illes per part del sector turístic, la indústria alimentària i el sector del comerç de les Balears.

L’Executiu també haurà de definir els criteris d’acord amb els quals un producte pot rebre la consideració de producte local de les Illes Balears, atenent a la seva originalitat, elaboració tradicionals i qualitat, i establir acords amb les empreses de la gran distribució i amb les organitzacions de comerciants per tal que l’identifiquin adequadament en el punt de venda. Cal tenir en compte que, molt sovint, productes envasats a les Illes però produïts a la Península, són etiquetats com a ‘producte autòcton’.

Igualment, el Govern haurà de reforçar el servei d’inspecció per tal de perseguir el frau, l’engany i altres pràctiques que poden dur a la confusió del consumidor respecte de l’origen dels productes que es comercialitzen.

El diputat Josep Castells ha fet èmfasi en el fet que el producte local «és fonamental com a sector econòmic, perquè ajuda a la diversificació que tots defensam; té una contribució única en la conservació del paisatge –que és un element fonamental per al turisme; és important per al medi ambient i la reducció de la petjada de carboni; i contribueix a la sobiranista alimentària, el que ens fa més resistents».

Castells ha agraït des de la tribuna el suport unànime de la cambra i ha insistit: «Mai parlarem prou del producte local perquè ha de ser una prioritat: identificar-lo bé, perseguir el frau i promoure’n la compra per part de la indústria agroalimentària, el sector del turisme i el sector de la gran distribució»

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.