Paco García Seis, un monovarietal Ull de Llebre que ens seduirà al primer glop Secció patrocinada per Vinum Menorca, Formatges Son Piris i Oli Morvedra Vell

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi que de segur us enamorarà al primer glop. Es tracta del Paco García Seis, un negre llaminer, aromàtic i sense complexos. Un vi jove amb un breu pas per bóta que preserva tota la riquesa fruiter del raïm Ull de Llebre i mantenint un paladar dolç i en perfecta harmonia. Un vi Rioja de tall modern que fa que el millor maridatge sigui compartir-lo amb els amics o amb la família. Sens dubte, Paco García Seis és el vi més desenfadat del celler i on l’enòleg Juan Bautista García cerca tota la frescor dels seus vins de la Finca Los Seis. Un vi que us deixarà petjada.

NOTA DE TAST

Vista: Color mora i vermell robí, net i brillant.

Nas: Entrada intensa on destaca la fruita vermella fresca, els tons florals i la dolçor de les mores

Boca:  És rodó, ple i plaent. Amb un bon pas per boca, on sorgeix un lleuger toc de fusta i caramel. Prolongat i plàcid retrogust.

MARIDATGE

Mòlleres fregides, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida perfectament amb formatges lleugers, amanides, carns blanques i peixos.

És el vi ideal per a compartir a casa davant una taula de formatges variats de llet crua de vaca com els de Son Piris, especialment el seu semi curat mantegós que ara està en el seu millor moment. També formatges de vaca gallecs com els de tetilla o els Arzua-Ulloa. També li van els tendres d’ovella i de cabra, així com els fumats com l’Idiazabal o el San Simón d’Acosta.

Ideal si acompanyam aquesta taula de formatges amb ensalades com la de ruca i canonges amb poma, nous, panses i pinyons, amanida amb oli ecològic de Morverda Vell i sal de Fornells. També amanides de formatge de cabra amb pinyons i grans de magrana, o endívia, bacon, poma i anous. Eviteu ensalades on predomini la tomàtiga, el vinagre o vinagretes.

Pollastre amb gambes, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Maridarà bé amb plats menorquins de carns blanques com el pollastre amb prunes, el conill amb figues, conill amb cebes, pollastre al forn farcit de pilotes, guàtleres farcides de pastarral, conill o pollastre al “ajillo”, pollastre amb gambes, conill amb llagosta o amb escamarlans.

Anfós a la mallorquina. Foto: Bep Al·lès@

El Paco García Seis és un d’aquells vins que romp el mite de que els vins negres no van bé amb els peixos. Idò aquest va de meravella amb un peix al forn amb patates, amb peixos a la sal, amb un rap amb salsa d’ametlles o avellanes, amb una ratjada fregida, o peixos blaus al caliu com el verat, les sardines o el salmó, com també peix a la mallorquina, com l’anfós.

El guanyador del sorteig ha estat Biel Pascual, dels restaurants La Guitarra i Cas Canonge, que reb la nostra revista a ca seva i en breu als seus dos restaurants que obrirà a principis d’abril.

Si voleu saber més d’aquest vi sedós i elegant, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.