Mongetes vermelles de Guernica amb xoriç

Un dels plats que s’ha de provar quan es va al País Basc son les seves mongetes vermelles (alúbias pintas) i millor si són les de Guernica, que destaquen per a ser mategoses i amb un sabor únic.

En el meu darrer viatge al Biscaia, vaig arribar fins a Guermika per a visitar el seu petit mercat i comprar aquestes mongetes vermelles, seques, i que fa poc he cuinat a casa amb un xoriç dolç del Bierzo.

Les “alubias de Gernika” donen també el color vermell al plat, perquè amollen color. La recepta és fàcil: Posar les mongetes en aigua i sal 48 hores i fer un canvi d’aigua. Després dins una olla de ferro sofregir costella pelada de porc i el xoriç, per a després fer un sobregit de ceba, alls, i tomàtiga. Quan hagi ben confitat, hi afegim les mongetes, tapam bé d’aigua i deixam bullir ben bé una horeta i mitja, tot mirant que no es beguint tot l’aigua. De fet les hem de retgirar un parell de vegades afegint aigua freda al bull. Tastar de sal, corregir si cal, i servir maridant-les amb un bon vi negre jove, amb molta fruita i amb un toc dolcenc.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week