Verdinas amb gambes i cloïsses

Avui hem fet un plat de cuina asturiana, unes “verdinas” amb gambes i cloïsses. Les verdinas són unes petites mongetes verdes, molt fines, que mariden molt bé amb el peix i el marisc. A Menorca les hem pogudes trobar als supermercats Eroski.

És un plat de llegum bo de fer i a la vegada ens diversifica els plats de llegum amb carn que solem elaborar.

Posar les verdinas, seques, 12 hores o tota una nit en remull. Ensoldemà posar les cloïsses una o dues hores amb aigua i sal perquè amollin l’arena.

Dins una olla de ferro sofegir les gambes pelades o carabiners (també coes de llagostins), retirar-les i fer en el mateix oli un sofegit de ceba, grells, alls i polpa de tomàtiga. Afegir les verdinas, tapar d’aigua, les cloïsses i deixar bullir a foc ben dolç una horeta. Deixar reposar un parell d’hores i vint minuts abans de servir, tornar a posar al foc, afegir les coes de gamba que tenim retirades, calentar bé i servir.

Hem de vigilar que les verdinas sempre tengui aigua, afegir si al llarg de la cocció se la van bevent, com també anar rectificant de sal.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.