Pastisseria Lluís Febrer, Dolç de cafè El còctel d'Àngel Allès, shakeinmenorca

 data-srcset

La pastisseria artesana Lluis Febrer m’ha obert les seves portes aquesta setmana per poder fer una versió d’un dels meus dolços preferits, el dolç de cafè. Estic molt agraït per haver-me deixat entrar a crear un nou còctel.

Qui no ha menjat mai un dolç de cafè de sa pastisseria Lluís Febrer? Aquesta setmana hem entrat al seu forn per saber-ne els secrets i fer la nostra versió del tant conegut dolç de cafè. A simple vista podem distingir el congret banyat amb cafè, la merenga que porta a sobre i els trossets de xocolata però, que més hauria de portar el nostre còctel per aconseguir el sabor més proper a aquest dolç?

Per seguir amb l’estructura del dolç original, hem fet el còctel per capes, però per densitats no ens queda exactament com a l’estructura. Una capa de cafè amb licor de cacau i un xarop de menta per donar-li frescor, la següent emula al congret, amb una base de ron i vermell d’ou aromatitzat amb mantega, i la darrera és la més visible, la merenga a dalt del “dolç”, coronant aquest postre meravellós. Per acabar, simulant la xocolata que porta  el dolç tant a sobre com al costat, hem mullat la copa amb la merenga i hi hem rallat una mica de xocolata.

Per fer la capa de cafè, agafem 35ml de cafè expresso, 15ml de licor de   cacau i 20ml de xarop de menta per aportar la dolçor i la frescor.

Per el nostre “congret” utilitzarem una cullerada de mantega que posarem al foc, quan estigui ben fusa hi afegirem els 50ml de ron, retirarem del foc i ho posarem al congelador durant 2 hores a fi de que la mantega es congeli i la part alcohòlica amb aroma de mantega quedi líquida. Després ho filtrarem i hi afegirem un vermell d’ou i una cullerada de sucre i ho mesclem fins que tinguem un líquid homogeni.

Per acabar, el blanc d’ou que ens sobri del “congret” el muntarem amb 4 cullerades de sucre. No el muntarem del tot, que quedi un poc espès però que no quedi fort, hem de recordar que es un còctel i s’ha de beure.

I per muntar el nostre “dolç de cafè” primer de tot amb la merenga mullarem el contorn del got i hi rallarem xocolata, a continuació posarem el “congret” al got, després molt a poc a poc i amb l’ajuda d’una cullera anirem afegint el cafè i per acabar, amb l’ajuda d’una bossa de plàstic amb un tall a una punta, anirem posant la merenga semi muntada a sobre del nostre còctel afegint al final un poc més de ratlladura de xocolata a sobre de la merenga.

Personalment aquest dolç em transporta als dissabtes de dinar familiar, després d’un arròs de ma mare, un dolç per a cadascú, dolç esmitjats perquè tots poguéssim menjar-ne de dos tipus. Així que també té un gran toc emocional i que em fa viatjar i recordar.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.