Cuixa de be al forn

Cuixa de be al forn

Ingredients: 1 cuixa de be, 1 quilo de patates, 8 grans d’all, 100 g de xulla tallada en daus, 100 g de sobrassada, 1 llauna d’olives sense os, julivert, pa ratllat, 4 tomàtigues, mel, sucre, sal, oli d’oliva, sèu de porc, vi blanc i aigua.

Elaboració: El carnisser ens haurà marcat la cuixa de bé i, on hi ha les marques, hi posam un all sencer, però pelat, uns bocinets de xulla, uns bocinets de sobrassada i olives senceres.

Quan ho tenim llest, untam la cuixa de be de sèu de porc, la salpebram, la regam de vi blanc o conyac, la regam també d’oli i l’enfornam una horeta a 180 graus, donant-li la volta a mitja cocció. Hem de vigilar que no es quedi seca i, si cal, hi anam afegint aigua o vi si cal.

A part, dins una paella, fregim patates tallades en cantells amb fulles de llor i 4 grans d’all i quan estiguin boni fetes les treim de la paella i les reservam dins una palangana da- munt paper de cuina per evitar un excés d’oli.

Quan hi manquin 10 minuts de cocció a la cuixa de bé, afegim les patates a la pa- langana o al tià de terra i ho deixam confitar fins al moment de servir el plat.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris