Nuviana Rosat Espai patrocinat per Vinum Menorca.

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat que de segur que us agrada. Es tracta del Nuviana Rosado és un vi original, fresc i afruitat elaborat amb raïm de Tierra de Castilla. La paraula Nuviana és una derivació de la paraula Novellana, que, en castellà antic, defineix el conjunt d’ocells acabats de néixer d’una cria.

NOTA DE TAST

Vista: Nítid i brillant. Color rosa-gerd amb matisos vius.

Nas: Aroma intensa i persistent. Notes a gerd, maduixa i cirera que aporten frescor i vivacitat al vi.

Boca:  Destaca un bon equilibri entre estructura i acidesa. S’aprecien les notes a grosella i maduixes silvestres. És un vi amb estructura, persistent, fresc i molt agradable en boca amb un grata sensació final.

MARIDATGE

Rap amb porros confitats. Morvedra Nou. Foto: Bep Al·lès©

Nuviana Rosado és un vi ideal per acompanyar multitud de plats; des d’embotits, arrossos, pastes o pizzes fins peixos de carn ferma com rap, bacallà, tonyina i carns blanques.

Sobrassada de Menorca de Can Lao. Foto: Bep Al·lès©

Una safra d’embotits menorquins on no hi manquin el cuixot, tant cru com fregit; carn i xulla o salsitxa (com déim a Ciutadella), botifarró blanc i botifarrons negres al caliu. També torrades de sobrassada tendra al natural, de sobrassada fregida amb un regalim de mel al damunt o sobrassada al caliu.

Arròs amb bolets de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Com la majoria dels vins rosats marida a la perfecció amb els arrossos, especialment els mixtes o de mar i muntanya. Costella de porc, conill i gambes; pollastre, escamarlans i sípia; costella de porc, esclata-sangs, sípia i gambes; com també amb les fideuades on el peix i el marisc en són els protagonistes.

Fideus amb gató. Foto: Bep Al·lès©

La pasta també és ideal per acompanyar aquest vi rosat que hem de beure ben fred, que no gelat. Canalons de peix i gambes, raviolis de tonyina amb salsa amatriciana, macarronada de gírgoles, fideus amb gató amb ratjada, espagueti nero di sepia amb gambes a l’allet i salmó, raviolis d’escamarlans, espagueti amb cloïsses o tallarins amb fruits de la mar.

Pizza amb albergínies de Cittadella. Foto: Bep Al·lès

També és un bon vi amb una excel·lent qualitat preu que podem tenir a casa per quan fem comanda de pizza a domicili o bé per a menjars de cuina japonesa com sushi o tàrtars de tonyina o salmó i també li va perfecte al toc picant suau de la cuina oriental i la mexicana, com uns tacos de peix.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Plats de peix com els llobarros i les orades li van de meravella. Al forn amb patates, a la graella, a la sal… els filets amb salsa americana o holandesa, o un cap roig bullit acompanyat de salsa maonesa feta a morter, faran que sigui una delícia.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.