Raimat Brut Nature Chadornay Xarel·lo

Elaborat seguint el mètode tradicional per la família Raventós, del Grup Codorniu.

Raimat Brut Nature Chadornay Xarel·lo

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana de reis us recomanam un gran cava ecològic, orgànic i de viticultura sostenible que pel seu cupatge és únic. Es tracta del Raimat Brut Nature Chadornay Xarel·lo, elaborat seguint el mètode tradicional per la família Raventós, del Grup Codorniu.

Raimat és un dels referents pel que da a la viticultura sostenible i ecològica, i que a més a més compte amb la medalla d’argent del concurs CINVE. Pertany a la DO Cava.

Nota de tast

Vista: Color groc daurat, de bimbolla fina i corona suau d’escuma blanca.

Nas: Aromes de fruites de pinyol com els melicotons i fruits de primavera amb refrescants notes cítriques que el fan alegre i fruital.

Boca: Suau, viu i amb bon cos. Equilibrat i molt ben estructurat ens seduirà a cada glop.

MARIDATGE

És un cava únic i que marida a la perfecció amb plats poc cuinats, en els que el producte o matèria prima no quedi amagada pel protagonisme que poden arribar a agafar les espècies o els fumats.

És un cava ideal per a compartir entre amics o família, especialment amb els entrants i aperitius on els protagonistes siguin els plats de mar.

Musclos al vapor o al forn amb pa ratllat, ostres al natural o bé amb unes gotes de ginebra i llimona natural, cloïsses al vapor, navalles a la planxa, percebes, vieires a la graella o unes ortiges de mar arrebossades.

Carpacció de gamba vermella de Ciutadella, carpaccio de pop, de rap i escamarlans.

Salmó o tonyina vermella a la graella, tàrtar de salmó o de tonyina, tàrtar de vedella vermella de Menorca, roastbeef,  terrina de conill Royal, foie amb melmelada de gerds o amb figat, torrades de pa de nous i panses amb foie micuit.

Rilet de conill, gall d’indi farcit de cuscussó, porcella farcida d’anfós, pollastre amb gambes, porcella amb sasla de magranes agres, be amb fruites, llom amb pomes, llomillo Wellington.

Arrossos marineres com el de gambes vermelles i espardenyes, d’escamarlans amb pollastre, de llagosta amb conill, de sípia i costella de porc.

Plats de caça i tardor com el cóc amb cegues, tords amb salsa, llomillo amb esclata-sangs i cames seques, molls amb esclata-sangs, arròs de guàtleres i cames seques o guàtleres farcides de pastarral.

Si voleu saber més d’aquest brut nature, ecològici orgànic, de viticiultura sostenible elaborat per Codorniu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/