MVSA de Vallformosa

Un interessant cupatge de Trepat i Garnatxa per a un gran cava rosat

MVSA de Vallformosa

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam gran cava rosat elaborat pels Cellers MVSA R.E a Vilobí del Penedès. Es tracta del  Mvsa Cava Brut Rosé amb un interessant cupatge de Trepat i Garnatxa. Un cava que en convida a passar la vida junts, sense que importi on estàs o que fas. Viure la vida sense restriccions ni límits, ens diu aquest cava a la seva etiqueta.

Nota de tast

Vista: Color cirera pàl·lid amb tonalitats de maduixa. Bimbolla fina i persistent que formen una corona blanca.

Nas: Elegant aroma floral i afruitat. Maduixes i gerds amb lleugeres notes de criança. Conserva molt bé l’aroma afruitat de petites fruites vermelles com la maduixa de bosc.

Boca: Paladar redó, molt femení, suau i agradable. Al pas en boca es presenta fresc, alegre i amb un elegantíssim final.

Maridatge

És un cava que podem beure tot sol en qualsevol moment, o bé com aperitiu o amb plats de peix, tant els tradicionals mediterranis com per acompanyar els de cuina asiàtica, especialment la japonesa. És una de les grans eleccions per acompanyar sushi de qualitat.

Bon company del marisc. Des d’unes escopinyes del port de Maó al natural o al forn a uns berberetxos al vapor, navalles a la graella, musclos al vapor amb maonesa, un bou de mar farcit, vieires gratinades o unes ortigues de mar arrebossades.

Peix al forn amb patates. Déntols, pagres, anfossos, cànteres… gall de sant Pere fregit amb alls, llobarro a l’espatlla, orada a la sal, bacallà gratinat amb allioli de codony.

És l’acompanyant ideal de pastes amb marisc com és el cas dels raviolis d’escamarlà del restaurant Smoix, per exemple, o els de gamba vermella del Pinzell.

També bon maridatge amb arrossos de peix i marisc, paelles de llomàntol, de llagosta amb conill, de gambes vermelles amb pollastre, a més de fideuades de marisc, calderes de peix i marisc i arrossos caldosos.

Té prou caràctec per ser el complement ideal per a plats de carn al forn. Des del tradicionals de la nostra cuina nadalenca com el gall dindi, el be o la porcella, a plats elaborats com uns canelons de rostit, un filet de vedella amb salsa d’esclata-sangs o un llomillo Wellington, entre altres.

Sushi, tàrtar de salmó o de tonyina, tataki de tonyina, poke bolw, tempura de llagostins, tiradito de llobarro, tacos de peix..

Si voleu saber més d’aquest gran cava rosat el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella o a la seva botiga on line.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/