Dejuni i eliminar toxines

El que ara es sembla que s’ha posat de moda, el que es coneix com a “detox” no és cap novetat, sinó que formava part dels hàbits dels nostres majors ens segons quins períodes de l’any per tal de depurar el nostre cos després dels excessos de diferents períodes, com per exemple després de l’estiu per a preparar el cos per a la tardor i l’hivern.

Una d’aquestes accions era el dejuni, una pràctica que es reconeix com a molt beneficiosa per a eliminar les toxines del nostre cos. Si bé, abans de començar un període de dejuni és necessari tenir en consentiment d’un metge o terapeuta, tant si és per a dejunis curts o d’uns quants de dies. La Lluna Nova és el millor moment per a iniciar un dejuni d’un dia, pel fet que la neteja del cos serà molt més forta i beneficiosa. També aquest dia és el indicat per a començar dejunis de menys d’una setmana, però sempre amb control mèdic o d’un terapèuta. Durant el dejuni podem beure tisanes que ens ajudin a desintoxicar el fetge com el card marià, carxofa, dent de lleó, romaní, boldo…

Si volem fer la nostra neteja a través dels ronyons les plantes favorables per a les infussions seran el julivert, ortiga, coa de cavall, freixe, escorxa de til… Aquesta cura o neteja, la podem fer en els canvis d’estació, especialment els equinoccis de Primavera i el de Tardor.

Després del dejunis, podem seguir amb les depuracions amb tisanes al llarg de tres setmanes, però fent una dieta mediterrania correcta.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.