Menjars de barca El que menjaven antany els pescadors i com es proveïen de carn i verdures.

L’amo o patró de la barca era el que es feia càrrec del primer plat. Acabada la pescada d’alba, el patró triava els peixós tocats d’empú o mossegats de congre, morena o cranc. El peix, net i salprès es destinava a la caldera, que era més bona com més variat era el peix.

El sentiner feia el foc i preparava el menjar sense deixar la feina: un poc d’oli, ceba, all, tomàtiga, patates, etc., el peix i les sopes o arròs (molt consumit pels llagosters, a causa de l’elevat valor de la seva pesca que feia poc rendible utilitzar-la per a l’alimentació pròpia).

Si eren aprop d’una cala, podien anar a comprar carn a un lloc proper i menjaven carn amb patates. També per aconseguir carn ho solia pagar colque be o cabrit de la costa i també els conills de colque vedat. Els pescadors també solien tenir tracte amb els pagesos i alguns propietaris que canviaven un be de tan en tan per una bona pescada i també els hi solien deixar per a consum gratuït un trocet d’estivada per a sembrar-hi patates, síndries, melons, tomàtigues on també havien certes figueres.

Del munt major de la barca compraven oli, patates, verdures, arròs, sopes i fruites. El que volia vi el portava de ca seva dins una carabasseta. També solien dur de casa el berenar i les provisions de boca com formatge, sobrassada, botifarrons, el que es deia i es diu pa amb companatge. També hi havia que canviava aquests als pagesos per peix.

Diuen que una caldera de peix feta a la barca no té res a veure amb les que menjam a terra, perquè les de la mar són insuperables.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.