Confitura de taronges des Barranc d’Algendar

Confitura de taronges des Barranc d’Algendar

Ingredients: 1 quilo de taronges (ja pelades), 700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n’hi ha prou), 1 llimona, 1/2 got d’aigua (200 ml).

Elaboració: Pelam 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posam al foc una olla amb aigua i quan bull hi tiram les pells i deixam bullir 5 minuts. Les escorrem i repetim la mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem.

Pelam la resta de taronges, llevam el màxim de pell blanca, les pesam (abans de tallar-les), les tallam a bocinets amb la cassola a davall per aprofitar el suc que caigui, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua. Ho feim coure a foc dolç durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura.

Quan es vagi refredant veurem si ja és prou espesa. Si ja ens agrada apagam el foc i anam omplint els pots, que prèviament haurem escaldat.

Els tancam bé i els fem bullir (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops que els podrien romprer. Els treim i deixam refredar.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris