Ciurons amb panxa

 Ingredients: 2 kg de panxa de vedella, 1 kg de ciurons de launa, 4 patates grosses, 1 parell de puntes de pernil salat, un parell de bocins de xulla salada, 1/2 sobrassada voltada, 1 botifarró negre, 2 pebres de banyeta, 2 bolles de pebre bo, 6 o 7 tomàtigues grosses, all i julivert picats, tem i api, 200 g d’ametlles torrades i picades, pa ratllat, 1 cabeça d’alls, aigua, comí, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Feim ben net la panxa amb aigua i suc de llimona unes quantes vegades i la bullim durant una hora dins l’olla a pressió amb les herbes de sopa, una branca de tem, les puntes de pernil salat, els ciurons i una tija d’api. Un cop hagin ben bullit, deixam refredar la panxa dins un colador i després la tallam a bocinets i la sofregim amb els alls sencers i oli d’oliva dins un tià. Treim la panxa en el mateix oli hi feim el sofregit amb les tomàtigues, la picada d’all i julivert, els pebres coents i pebre negre. Confitar 10 minuts a foc ben dolç i hi afegim les ametlles ben picades i la galeta Maria, també ben picadeta, i deixam que la salsa vagi espessint. Afegim la panxa al tià, la xulla tallada a bocinets, els ciurons i un parell de gots de l’aigua de cocció de la panxa. Ho ben remenam, hi abocam aigua fins que la cobrim quatre dits per damunt i hi afegim les patates, la sobrassada i el botifarró a bocinets d’un dit, un parell de culleradetes de comí i d’espícies per fer panxa. Ho cuinam a foc dolç entre mitja hora i tres quarts i servim.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.