LaViña blanc semidolç de la DO Catalunya Elaborat per Vallformosa amb un cupatge de Macabeu i Garnatxa Blanca. Espai patrocinat per Vinum Menorca

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc semi dolç elaborat pels Cellers Vallformosa amb un cupatge de Viura i Xarel·lo. Es tracta del Laviña blanc 2019, que pertany a la DOG Catalunya. Estam davant un vi jove sec i amb una excel·lent relació qualitat preu, que el fa ideal per a compartir entre amics.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos.

Nas: Net i cristal·lí. Aroma afruitat i delicat amb notes que recorden la pinya, plàtan i la poma verda combinades amb notes cítriques

Boca: Perfumat al paladar, amb bona estructura, suau en boca, amb un final molt llarg, dolç i afruitat que li dóna una gran personalitat. En conjunt és agradable, saborós i fàcil de beure.

MARIDATGE

Ideal amb peixos blancs, arrossos i marisc, a més de menges orientals.

Marida a la perfecció amb un arròs melós de sípia i gamba vermella de Ciutadella, com també paelles de marisc, arrossos caldosos d’escamarlans, arrossos mar i muntanya dins el tià de terra, a més de calderes tant de peix com de marisc o uns fideus rossejats amb marisc, acompanyats d’un all i oli.

Albergínies plenes de rap i gambes, carabassons plens de marisc, vieires gratinades amb lluç i gambes, vogamarins gratinats al forn, calamars al forn amb patates, txangurro donostiarra,  uns llamàntols al forn gratinats amb allioli o un aguiat de sípia, ciurons, fesols i patates.

Bacallà gratinat al forn, bacallà amb porros, bacallà a la llauna o panadera de bacallà amb ous durs.

Ideal per anar de tapes i acompanyar uns musclos al forn a la menorquina, uns musclos al vapor amb salsa maonesa, pop amb cebes, sípia amb fesols, caragols amb cranca, navalles a la planxa, escopinyes de gallet a la graella, un frit mariner o uns ous estrellats amb patates i gules.

Li van de meravella els peixos blancs com un rap amb salsa de porros confitats, un rap al vermut blanc amb gambes vermelles, anfós a la graella amb all i julivert, llobarro a la sal, orada amb salsa de cava i caviar de vogamarí, déntol a la menorquina o un pagre al forn a la mallorquina.

Salmó a la graella, en tàrtar, al cava o amb salsa de taronja i safrà.

Marida a la perfecció amb la cuina oriental. Sushi, tatakis, però també plats de cuina chinesa o cantonesa com el pollastra amb gambes, el chop-suey, el porc agridolç o els rotllets de primavera.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el nostre subscriptor, fins ara a República Dominicana, Mingo Melis, que des de fa uns mesos ha tornat a residir a la seva ciutadella natal.

Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.