LaViña blanc semidolç de la DO Catalunya

Elaborat per Vallformosa amb un cupatge de Macabeu i Garnatxa Blanca. Espai patrocinat per Vinum Menorca

LaViña blanc semidolç de la DO Catalunya

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc semi dolç elaborat pels Cellers Vallformosa amb un cupatge de Viura i Xarel·lo. Es tracta del Laviña blanc 2019, que pertany a la DOG Catalunya. Estam davant un vi jove sec i amb una excel·lent relació qualitat preu, que el fa ideal per a compartir entre amics.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos.

Nas: Net i cristal·lí. Aroma afruitat i delicat amb notes que recorden la pinya, plàtan i la poma verda combinades amb notes cítriques

Boca: Perfumat al paladar, amb bona estructura, suau en boca, amb un final molt llarg, dolç i afruitat que li dóna una gran personalitat. En conjunt és agradable, saborós i fàcil de beure.

MARIDATGE

Ideal amb peixos blancs, arrossos i marisc, a més de menges orientals.

Marida a la perfecció amb un arròs melós de sípia i gamba vermella de Ciutadella, com també paelles de marisc, arrossos caldosos d’escamarlans, arrossos mar i muntanya dins el tià de terra, a més de calderes tant de peix com de marisc o uns fideus rossejats amb marisc, acompanyats d’un all i oli.

Albergínies plenes de rap i gambes, carabassons plens de marisc, vieires gratinades amb lluç i gambes, vogamarins gratinats al forn, calamars al forn amb patates, txangurro donostiarra,  uns llamàntols al forn gratinats amb allioli o un aguiat de sípia, ciurons, fesols i patates.

Bacallà gratinat al forn, bacallà amb porros, bacallà a la llauna o panadera de bacallà amb ous durs.

Ideal per anar de tapes i acompanyar uns musclos al forn a la menorquina, uns musclos al vapor amb salsa maonesa, pop amb cebes, sípia amb fesols, caragols amb cranca, navalles a la planxa, escopinyes de gallet a la graella, un frit mariner o uns ous estrellats amb patates i gules.

Li van de meravella els peixos blancs com un rap amb salsa de porros confitats, un rap al vermut blanc amb gambes vermelles, anfós a la graella amb all i julivert, llobarro a la sal, orada amb salsa de cava i caviar de vogamarí, déntol a la menorquina o un pagre al forn a la mallorquina.

Salmó a la graella, en tàrtar, al cava o amb salsa de taronja i safrà.

Marida a la perfecció amb la cuina oriental. Sushi, tatakis, però també plats de cuina chinesa o cantonesa com el pollastra amb gambes, el chop-suey, el porc agridolç o els rotllets de primavera.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el nostre subscriptor, fins ara a República Dominicana, Mingo Melis, que des de fa uns mesos ha tornat a residir a la seva ciutadella natal.

Si voleu saber més d’aquest vi especial, atractiu i noble, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/