La cuina de l’hotel Rural Morvedra Nou

 data-srcset

Aprofitant la celebració de la Mostra de Cuina Menorquina, vam anar a provar la cuina de l’hotel rural Morvedra Nou, que ens presentava un menú atractiu, tal i com és també aquest petit hotel amb encant al camí de Macarella.

De primer vam provar el seu tàrtar de tomàtiga de Menorca amb mouse de formatge tendre de Menorca i tàperes. Ben elaborat, tomàtiga cruixent i molta finor en la mouse de formatge.

També de primer es podia escollir una crema de rap i gamba vermella. Molt saborosa, que ens recorda la cuina marinera casolana de l’illa. Aquest plat el cuina mo mare quan teníem convidats a casa i, l’acompanyava d’uns cubellets de pa fregit, detall que s’ha perdut i que donava aquest toc especial a les cremes i sopes marineres.

De segons es podia escollir entre una porcella de Menorca al forn. Servida sense ossos i acompanyada d’unes patates i monyaco, donat així el toc de dolç amb el que mariden les carns de porc al forn.

O bé un rap amb salsa de porros confitats molt ben elaborat en la textura i punt del peix. Ració generosa, però a la que potser li mancava un poc de guarniment al plat, però molt saborós i ben aconseguit.

De postres sorprenent el seu coulant de xocolata guarnit amb una rodella de taronja confitada que li dóna un toc de cuina senyorial a la presentació i una estètica molt ben aconseguida que fa que a més entri pels ulls des del primer moment. Coulant ben elaborat i en el seu punt de cocció. Meravellós pels xocolovers.

El toc de nova cuina menorquina a les postres el donava una mouse de carquinyols, amb un toc de figat o de confitura, a més del tradicional carquinyol, com a detall que no pot mancar en aquesta interpretació d’un dels principals exponents de la petita rebosteria menorquina.

Vam maridar el nostre menú de mostra amb un vi blanc mallorquí, el Blanc de Blancs 2019 dels Cellers José Luís Ferrer, de la DO Binissalem-Mallorca., que es ve elaborant des de 1947. El 2019 porta un cupatge de Moll, Chardonnay, Moscatel i altres. En copa presenra un color groc amb reflexos verds. Brillant i glicéric. En el seu pas per nas ens ofereix aromes de gran intensitat i riquesa aromàtica, notes a herbes nobles, florals, a romes a rosa blanca i notes a fruites com el préssec o la pinya. Finalment en el seu pas per boca destaca la seva acidesa equilibrada, sensacions fresques i afruitades amb notes cítriques. Evolució en boca suau amb un final agradable i persistent, que ens ha permès acompanyar cadascun dels plats escollits, donat el perfecte toc tant als plats de peix, l’amanida de formatge, com aportant frescor i acidessa a la carn de porcella.

Destacar que la carta de vins de Morvedra Nou està bastant estructurada, no moltes referències però ben escollides i a més a més amb una excel·lent relació qualitat preu que convida a demanar un vi per a compartir a taula.

També la carta del restaurant presenta una molt bona relació qualitat preu, tot tinguent en compte la seva bellesa i situació al camp de Menorca. Recomanat les nits d’estiu davall la porxada o els ullastres.

Tanca les portes fins a la nova temporada turística 2021.

 

Compartir a
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.