Cuatro Rayas Verdejo Verema Nocturna 2019 Es tracta de el vi més emblemàtic del celler 4 Rayas

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic dels vins de la DO Rueda, el 4 Rayas Verdejo Verema Nocturna. Es tracta de el vi més emblemàtic del celler 4 Rayas. Fa més de 50 anys, les millors vinyes es trobaven en un punt on coincidien 4 poblacions, La Seca, Rodilana, Medina del Campo i Roda. Per aquesta raó, aquest paratge va ser denominat com el Pagament de les “4 Rayas”, d’on prové el seu nom. Té 89 punts a la Guia Peñín 2020 i 4 medalles d’or a nivell internacional.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Brillant en copa.

Nas: Potent, amb notes de fruita blanca i cítrics.

Boca: Fresc, elegant, equilibrat i golós. Un vi redó i amb molta fruita, amb caràcter i un delicat final en boca que ens recordarà a fonoll.

MARIDATGE

Peix i marisc fresc, peixos grassos com el salmó, pastes, arrossos, carns blanques i formatges.

Ratjada al forn. Sa Lliga Marítim, Maó. Foto: Bep Al·lès.

Si el volem maridar amb peix fresc de Menorca tindrem un bon ventall d’opcións, des de les més tradicionals a les de nova cuina menorquina.

Morruda as forn amb patates i gambes vermelles. Foto: Bep Al·lès©

Si optam per peixos al forn amb patates, els nostres perols o menjars al forn, és ideal per a peixos melosos com la ratjada, o peixos blaus i greixosos com les morrudes, les cànteres, els pagells i els molls per a posar uns exemples.

Raors fregits. Foto: Bep Al·lès©

Ara que n’és temporada, maridarà a la perfecció amb uns raons fregits, on bé una fritada de peix roquer a base de serrans, vaques, variades, donzelles, pedaços, com també els ressaltarà les excel·lències d’una rotja fregida o un gall de sant Pere fregit amb alls.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Anfossos, déntols, llobarros i pagres a la sal o a la graella on potenciarem els sabors dels peixos, com també els podem fer al forn, com les anteriors propostes.

Musclos del port de Maó a la planxa amb all i julivert. Foto: Bep Al·lès

Escopinyes al forn o al natural, com també musclos del port de Maó que podem fer a la marinera, al vapor acompanyat de maonesa, al forn amb pa ratllat o amb sofregit. Dàtils, peus de cabrit, cloïsses… i ens lliga a la perfecció amb unes ortigues de mar fregides.

Paella cega de marisc, restaurant Aquarium Port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb cebes, pollastre amb gambes i amb escamarlans, arrossos de conill o de pollastre amb llagosta, amb gambes o qualsevol arròs on les carns blanques i el marisc en siguin protagonistes, com també un arròs negre de sípia i gambes vermelles de Ciutadella, o una paella cega de marisc.

Calamars as forn. Restaurant Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès

Rap amb salsa d’ametlles, vieires farcides de peix i marisc, albergínies plenes de gambes, calamars al forn, sípies farcides de gambes, o simplement unes gambes vermelles de Ciutadella a la graella, fregides amb all i julivert o flambejades amb rom, fregides amb all i julivert i amb reducció de suc de taronja natural.

Si voleu saber més d’aquest vi amb una bona complexitat i bo d’entendre el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.