Pinzell el restaurant revelació que es consagra com a nou temple de la nova cuina menorquina

El restaurant Pinzell dels germans Torrent Vivó va ser escollit per l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, com a restaurant revelació en els seus premis a Menorca, i des de llavonces, malgrat haver de tancar com molts per mor de la covid-19 i no obrir de nou les seves portes fins al juliol, aquest estiu ha estat la progressió i consagració d’aquest restaurant que s’ha convertit amb un dels nous temples de la nova cuina menorquina amb Joan Salord als fogons, que ens ofereix un passeig per la cuina d’autor, la cuina fusió i aquesta nova cuina menorquina, sense deixar de banda la cuina d’arrels que és gairebé sempre present als seus menús de migdia, que són per a tenir molt en compte a la capital del Ponent de l’illa.

A més de la bona cuina, Pinzell destaca per la seva col·lecció d’art familiar, de fet el nóm és un homenatge als tres grans artistes que ha donat la família, Pepe Torrent Prats, l’avi, un dels grans mestres impressionistes que han donat les Balears al segle XX; Carmeta Vivó Saura, la mare, un dels grans exponents nacionals del naïf i amb trajectòria internacional, i Torrent Vivó, el recordat Pepe Torrent, que ens va deixar en plena joventut i creativitat, on ja era considerat una de les grans figures de la pintura menorquina del XXI, omplen les parets del restaurant de la plaça des Pins de Ciutadella, on les nits d’estiu, però, es pot gaudir també de la seva terrassa exterior plena de vida i ambient mediterrani.

Si ens centram en les seves propostes gastronòmiques, veurem que la seva carta és complerta, cosmopolita, que fa una aclucada d’ull a l’alta gastronomia i també a la cuina marinera i mediterrània, la de Mare Nostrum, que es viu i es tasta a Menorca.

Com a recomanacions el seus mossets de salmó, refrescants i nòrdics a la vegada; el seu timball d’ànec amb tomàtiga de Menorca confitada i formatge de cabra, una de les creacions de Salord que no ens deixa indiferent, com tampoc ho fa el carpacció de vedella de Menorca amb un toc oriental de soia, llima i fines llàmines de formatge vell de Menorca o el seu pop a la brasa. El tapeo com entrant també té el seu exponent en les seves patates braves amb tocs de brasa i els ous estrellats amb sobrassada a la seva manera. Com a plat de nova cuina menorquina les pilotes de ratjada amb salsa d’avellana, un plat que ben bé podia haver fer el mateix Fra Roger a la cuina del convent de Sant Francesc, que està a un parell de centenar de metres del restaurant Pinzell.

Com entrants els seus canelons de carbassó a la menorquina amb crema de formatge i confitura de tomàtiga són sensacionals, com també hi ha que provar els seus raviolis de melicotó amb gamba vermella de Ciutadella i iogurt grec.

Si sou amants dels arrossos us recomanam el seu arròs negre amb sípia i gambes vermelles de Ciutadella. Segur que us queda a la vostra memòria gustativa.

Els amants del peix potser trobaran massa curta la seva proposta, però a la vegada atractiva. Calamar ple a la menorquina amb gambes vermelles de Ciutadella, salsa d’avellana i puré de monyaco (moniato); els medallons de rap damunt llit d’arròs negre i crema d’alls tendres i pels amants del bacallà, el seu bacallà confitat acompanyat d’un carpaccio de gamba vermella amb salsa de celiandre, ostres i llima. Tota una fusió de cuines i de sabors que el fa espectacular. Demanau també, per encàrrec, si tenen peix fresc de Menorca del dia i que us el facin al forn amb patates.

Els amants de la carn poden gaudir del seu rellom de vedella menorquina amb reducció d’Oporto; el bracet de be cuinat a baixa temperatura, una espectacular porcella desossada amb puré de poma i no desmereix el seu entrecot de vaca vermella menorquina amb núvol fumat.

Les postres són potser un gran homenatge a la cuina menorquina d’arrels, un exemple del que hauríem de trobar a moltes cartes de restaurants de l’illa com pot ser el menjar blanc, la tortada d’ametlles menorquina, la greixera de monyaco amb gelat de mel o un pastis de formatge de Menorca amb sostre de confitura de meló i acompanyat d’una quenelle de gelat de figat.

Innovació, tradició, cuina cosmopolita i nova cuina menorquina van de la mà al restaurant revelació de Menorca d’enguany, Pinzell a Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.

Balearia, Pets Week