OFF Festival, cinc dies de cinema i gastronomia El FICME presenta el programa d'activitats de les Jornades Professionals i del CookingFilms

El Festival Internacional de Cine de Menorca ha presentat el programa complet de l’OFF Festival, l’esdeveniment que unifica les Jornades Professionals de la seva cinquena edició i el ja conegut cicle de cinema i gastronomia CookingFilms, i que se celebrarà entre el 10 i el 14 de setembre a diferents localitzacions de l’illa.

La presentació ha comptat amb la presència de Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM); Inés Garrell, directora del Festival Internacional de Cine de Menorca; Conxa Juanola, 1a Tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Maó; i de Regina Sintes, regidora de cultura des Mercadal.

La representació institucional ha escenificat l’aposta política pel foment de l’illa com a destinació gastronòmica i cultural en el marc de la proclamació de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022 per l’excel·lència i varietat del producte i la cuina de l’illa. I ho ha fet donant suport a un esdeveniment que pretén unir cinema, cultura gastronòmica i producte local de Menorca a través de diverses propostes i activitats que reuniran a representants del sector cinematogràfic balear, nacional i internacional; a reconeguts xefs locals i nacionals; i a diferents personalitats de món del cinema i la gastronomia.

El CookingFilms, amb Made in Menorca i la FFTM

Cinema i gastronomia tornen a anar de la mà a Menorca amb el CookingFilms, enguany juntament amb Made in Menorca, marca de promoció del Departament d’Economia i Territori, la Fundació Foment del Turisme de Menorca, entitat patrocinadora, i el festival MOST, el Festival Internacional de Cinema de Vi i Cava, que col·laborarà amb el FICME amb la proposta cinematogràfica.

Cinc dies amb tallers, col·loquis, degustacions i les ja tradicionals sessions de Cinema&Cuina, en què el públic podrà assistir a prestigiosos restaurants de l’illa per degustar la proposta elaborada d’acord amb la projecció d’una pel·lícula gastronòmica. Aquesta edició comptarà amb la participació dels restaurants Es Tast de na Sílvia (Ciutadella), de Ca na Marga (Es Mercadal), de l’Hotel Port Mahón (Maó) i de l’Hotel Bahía (Ciutadella) per a les sessions de Cinema&Cuina, i del Restaurant Rels, amb el xef Joan Bagur, i Mon Restaurant, amb Felip Llufriu, per les dues sessions de Cinema&Degustació que se celebraran a la Sala Multifuncional des Mercadal.

La primera d’aquestes dues sessions, que servirà per obrir el CookingFilms, comptarà amb la presència de l’actriu menorquina Ruth Llopis i de l’espanyola Itziar Castro, que acudeixen a l’illa per presentar el programa d’activitats a l’acte inaugural. La pel·lícula per a aquesta ocasió serà la francesa C’est la vie! dels directors de Intocable i Especiales Olivier Nakache i Eric Toledano. Una reconeguda comèdia gastronòmica d’alt enginy que transcorre entre les bambolines d’un banquet de boda.

El cartell cinematogràfic de les sessions seguirà amb el documental sobre alta somelieria Au pif en col·laboració amb el MOST Festival (Hotel Badia); un relat d’amor i gastronomia amb Pastel de pera con lavanda (Es Tast de Na Sílvia); Tegui, un asunto de familia (Ca Na Marga), un documental sobre el prestigiós restaurant Tegui de Buenos Aires realitzat en el seu desè aniversari i que planteja una especial celebració als Andes; Viaje a Italia (Hotel Port Maó), una comèdia anglesa de Michael Winterbottom, un dels cineastes britànics més heterogenis i brillants de l’actualitat; The Remixers (Sala Multifuncional), primer episodi d’una sèrie documental sobre dues gastronomies que barrejades treuen el millor de cadascuna; i El sentido del Cacao (Sala Multifuncional), un documental que segueix a Jordi Roca en el seu experiment per retrobar emocions extraviades en persones que han perdut el gust o l’olfacte mitjançant l’alta gastronomia i especialment, l’ús del cacau.

Les entrades anticipades per a les sessions de Cinema & Cuina i Cinema & Degustació del CookingFilms estaran a la venda a partir del pròxim 4 de setembre a festivalmenorca.com. Per a reserves prèvies, es podrà enviar un mail a info@festivalmenorca.com.

Tallers, Masterclasses i Brunch

El CookingFilms es complementarà amb un programa d’activitats gratuïtes amb la participació de xefs, entitats gastronòmiques i representants del sector agroalimentari de Menorca, i que se celebraran durant els matins dels dies 12, 13 i 14 de setembre.

El Claustre del Carme acollirà durant el matí del 12 un taller d’aprofitament d’aliments impartit per la cuinera i divulgadora gastronòmica Ada Parellada, xef del reconegut restaurant Semproniana (Barcelona) i guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2016 en reconeixement a la seva trajectòria en el món de la restauració. Presentarà Luisa Coll, coorninadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 i el col·loqui anirà a càrrec de Noemí García, del projecte “Menorca al Plat de l’escola”.

El 13 de setembre s’impartirà la masterclass “Dones a la Sala” a la Sala Multifuncional des Mercadal. Una sessió per tractar el paper de la dona en el desenvolupament de la posició de mestra de sala en un restaurant. Presenta Pere Monje, del Via Veneto (Barcelona), i participen Noelia Zardoya (Pan y Vino, Sant Lluís), Mònica Cortassa (Sa Llagosta, Fornells), Toni Tarragó (Es Tast de na Sílvia, Ciutadella), Sara Sanchís (Bar a Vins, Maó) i el crític gastronòmic Borja Matosses.

L’últim dia del CookingFilms el públic podrà gaudir d’un brunch a càrrec del Baixavan food truck al Parc des Freginal de Maó amb la participació d’Ada Parellada, Justícia Alimentària Illes Balears, Made in Menorca, Agroxerxa, Leader Menorca i Menorca Preservation Fund.

Totes les activitats seran gratuïtes i requeriran inscripció prèvia a info@festivalmenorca.com.

Les Jornades Professionals del FICME 2020

Les Jornades Professionals se celebren en el marc de la cinquena edició de Festival Internacional de Cine de Menorca. Un espai que per cinquè any consecutiu es destina a crear sinergies entre diferents professionals del sector audiovisual tant balear, com nacional i internacional.

Tindrà lloc l’11 de setembre, i comptarà amb una trobada entre festivals de cinema i un altre destinat al sector de la distribució cinematogràfica. La trobada de festivals tindrà enguany un enfocament primordialment balear, i buscarà establir xarxes de col·laboració entre els diferents festivals, entitats i mostres de cinema de les Illes. La reunió, oberta a tota persona interessada, buscarà abordar qüestions relatives a la coordinació i representació de les diferents propostes cinematogràfiques i del sector a les Balears. Entre els presents, la trobada comptarà amb representants de l’Evolution Mallorca International Film Festival; el Festival Internacional de Cinema Independent d’Eivissa, IBIZACINEFEST; el Mecal Balears; el Festival de Cinema a Eivissa, IBINICE; i el CONOFEST International (Short) Film Festival. També hi assistirà la Mallorca Film Comission i l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA Balears.

Durant la tarda del mateix dia tindrà lloc la trobada entre distribuïdores i cineastes. Un moment per oferir als professionals un espai on compartir coneixements i establir contactes per als seus projectes, i de l’altra, impulsar el cinema balear dins de la indústria audiovisual en el moment actual que viu el sector de la cultura en el context de la Covid -19. Entre els ponents de la jornada es comptarà amb la presència de Miguel Salvat, responsable del contingut original d’HBO Europe a Espanya; Millán Vazquez, soci fundador i director general d’Agència Audiovisual Freak, SL i els portals Feelmakers.com (VoD) i Uptofest.com; Víctor Berlín, gestor cultural i desenvolupador de programes cinematogràfics per a La Casa Encendida i el Matadero de Madrid, així com d’altres institucions; Javier Pachón, desenvolupador de projectes cinematogràfics amb la DG Connect de la Comissió Europea, entre d’altres; o Ramiro Ledo, soci fundador de la cooperativa de cinema i distribució Numax.

Les Jornades Professionals del FICME 2020 seran gratuïtes i obertes a tot el públic interessat i se celebraran al Museu de Menorca, a Maó. Per assistir-hi cal inscripció prèvia a info@festivalmenorca.com

Totes les activitats de l’OFF Festival vetllaran per l’estricte compliment de les mesures de seguretat i d’aforament establertes per les autoritats sanitàries.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.