Maymanta, els orígens de la millor cuina del Perú, cobren vida a Eivissa Aquest restaurant eivissenc dirigit pel xef Omar Malpartida sorprèn cada nit als seus comensals amb una carta destinada a compartir experiències i sensacions úniques

El reconegut xef Omar Malpartida ha aconseguit posar al Perú al mapa de l’alta gastronomia d’Eivissa des del restaurant que dirigeix: Maymanta. Ubicat a la terrassa panoràmica del Aiguas de Ibiza Grand Luxe Hotel, aquest establiment proposa un particular viatge als orígens de l’autèntica cuina peruana gràcies a una carta destinada a compartir experiències i sensacions úniques.

Maymanta es presenta com un viatge a través de l’paladar per les rutes desconegudes de L’Amazònia, dels Andes o del Pacífic que aquesta temporada ha penjat el cartell de complert cada dia gràcies a una fusió hispano-peruana amb història. “Els nostres projectes reflecteixen la intensa i estreta relació entre Espanya i el continent americà des del Segle XV”, explica Omar Malpartida. “El que cerc és recrear l’experiència de viatge d’anada i tornada d’aquells descobridors que un dia van dibuixar nous mapes del Perú, recorrent el camí invers; La Serra, la Costa, la Selva, les tres realitats gastronòmiques de la meva terra en aquesta particular trobada de caràcter expansiu entre cultures que tant va aportar a banda i banda de l’Atlàntic “, concreta Malpartida. “De fet al Maymanta anem més enllà, ja que fusionem la nostra cuina amb productes de quilòmetre zero o peixos d’Eivissa per adaptar-nos a la realitat productiva de l’illa”, matisa.

“Aquest és el viatge dels productes peruans pel món amb les tècniques ancestrals llatinoamericanes d’una manera natural i única que volem difondre, generant, a més, consciència a partir de l’sabor que el mestissatge ens porta de manera natural”, explica el director de Maymanta.

L’essència de Maymanta advoca per dibuixar en els seus fogons part de la cultura, de la història i de l’art del Perú a partir dels seus plats i dels seus productes d’origen. Per a això durant l’hivern el seu equip treballa al país andí “per tal d’involucrar tots els nostres sentits al costat de la gent que ens ajuda a fer realitat els nostres somnis: els agricultors de les comunitats més amagades de l’Perú”, explica Omar Malpartida.

“Aquest any hem creat la nova estructura de la nostra carta amb el cor i amb els somnis de molta gent, i la portem a cada taula amb la intenció d’emocionar a cada comensal no només amb l’al·lucinant sabor d’un bon ceviche, sinó també amb les històries que regeixen el creixement d’un país “, concreta.

Una cuina plena de sabors, fàcil d’entendre, divertida i responsable en què s’interactua des dels toc fumats o des senyes d’identitat com el pisco. Una carta destinada a sorprendre als seus comensals i protagonitzada per una varietat de Tapeo Crioll, Pica-pica Nacional, anticuchos, Ceviches, Tiraditos, Punt Fum (woks i brases) i altres especialitats per compartir.

Els colors terres utilitzats en la decoració acompanyen molt bé els colors turqueses de la mar d’Eivissa, mentre que els sostres, els llums o les vaixelles compleixen un paper important ja que estan elaborades amb materials artesanals com palla, argila o canya.
Maymanta està obert a el públic des de les 19:00 hores amb el seu menú degustació i plats a la carta.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.