Covila Blanc 2019 Cupatge de 85% de Viura, 10% de Sauvignon Blanc i 5% de Malvasia

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc jove de la Rioja Alavesa, i per tant del la DOC Rioja. Es tracta del Blanc 2019 de les Bodegues Covila, petit celler familiar que elabora vins de qualitat. El blanc que us presentam aquesta setmana té un cupatge de 85% de Viura, 10% de Sauvignon Blanc i 5% de Malvasia que fan d’ell un vi amb una bona complexitat i bo d’entendre. Porta tap de rosca, vol dir consumir prest i la temperatura de servei recomanada és de 8-10 graus C.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc palla amb reflexos verds suaus

Nas: En nas és franc, intens i molt complex. Trobem aromes tropicals, a pinya i aranja amb un toc de poma verda molt típica dels vins viuras i aromes fermentatius que acoblen bé amb els varietals i aporten complexitat i elegància a el vi.

Boca: En boca és un vi fresc, afruitat, amb post-gust llarg i un final lleugerament amarg que aporta longitud.

MARIDATGE

Marisc, pinxos, snacks, verdures, carns blanques, sushi i peixos.

Acompanyarà marisc de closca tant bullit com a la planxa o a la graella. Bou de mar bullit acompanyat d’una salsa tàrtara, Txagurro (cabra de mar) a la donostiarra, escopinyes gravades al forn amb pa ratllat, musclos a la menorquina, llagosta mollassa fregida,  un llamàntol bullit acompanyat d’una salsa maonesa o unes coes de llagosta o de llamàntol a la graella, fetes a la brasa.

Ideal per anar de pintxos i tapes amb parella o amb amics. Pintxos de salmó fumat amb formatge fres, els tradicionals de truita de patates, d’escalivada i tonyina… Croquetes de rap i gambes, raoles de lluç, gules amb gambes a l’allet, llagostins amb salsa rosa, carpaccios de gamba, de vieira o de pop.

Graellades de verdures de temporada, wok de verdures al curri, timbal de patates, pebres i albergínia, marrania, tumbet, albergínies amb mel, carabassonets plens, flors de carbassó farcides…

Marida molt bé amb les carns blanques i més si els hi donam un toc exòtic, com un pollastre oriental amb ametlles, broqueta de pollastre amb salsa de cacahuet, broqueta de gall d’indi teriyaki, conill amb ametlles, conill amb salsa de mostassa de Dijon, o uns “pinxitos morunos” fets a la brasa.

L’hem provat amb els clàssics de la cuina japonesa i ens ha agradat molt. Tàrtar de Salmó i alvocat, tàrtar de tonyina vermella amb síndria i salsa de soia amb cítrics, tataki de tonyina, gunkans de salmó, sashimi, sushi clàssic i sushi rolls temporitzats.

També ideal per acompanyar una tempura de verdures o de llagostins. També amb plats de la nova cuina menorquina com el carpaccios o els tàrtars de gamba vermella de Ciutadella.

Com a blanc intens i amb molta fruita ens va bé per a peixos blancs i blaus sense massa floritures. Orades i llobarros a la graella o a la sal, pagre o déntol al forn amb patates i tomàtiga, caldera d’anfós, cap roig bullit acompanyat de maonesa, gall de Sant Pere fregit amb alls, o una mòllera de roca fregida seran maridatges endevinats, com per a companyar plats on el bacallà en sigui el protagonista.

Si voleu saber més d’aquest vi amb una bona complexitat i bo d’entendre el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.