Morvedra Vell entra al programa de custòdia agrària Amb 40 hectàrees, a Morvedra, a més de boví rústic de carn, es produeix oli d'oliva i també oli d'ullastre silvestre

El lloc de Morvedra Vell, d’on ve l’oli d’oliva verge extra del mateix nom i on s’estan fent interessants experiències amb oli d’ullastre silvestre, ha signat un acord de custòdia agrària amb el GOB.

La recerca d’una major viabilitat econòmica de l’activitat agrària, sumada a l’interès de mantenir els valors naturals del camp de Menorca, està obrint noves iniciatives que cerquen una innovació basada en la sostenibilitat.

Amb 40 hectàrees, a Morvedra, a més de boví rústic de carn, es produeix oli d’oliva i també oli d’ullastre silvestre. Oliveres d’arbequina, picual, empeltre i arróniz, gestionades en ecològic, acaben mesclant la seva essència amb l’oli extret dels ullastres dels boscarrons propers.

L’ullastre, tan abundant a Menorca, es pot treballar perquè augmenti la seva producció d’olivó. Genera un oli de molt alta qualitat, encara que en proporcions allunyades dels arbres més comercials. Al mesclar-lo amb la producció de les oliveres més comercials, s’aconsegueix un producte diferenciat i sa.

D’aquesta manera, s’avança en la idea d’aprofitar millor els recursos i generar noves ofertes al mercat de la gastronomia. El fet de treure un profit directe dels boscarrons és un al·licient per a mantenir el paisatge en mosaic, fonamental per a conservar la rica biodiversitat de l’illa.

L’oli de Morvedra es pot trobar a diferents botigues. Entre elles, la botiga que el GOB gestiona al Claustre del Carme de Maó.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.