Els reis d’Espanya Felip VI i Letizia visiten la Cooperativa Insular Ganadera, COINGA

La cooperativa menorquina és un dels socis més antics de Cooperatives agro-alimentàries Illes Balears

Els reis d’Espanya Felip VI i Letizia visiten la Cooperativa Insular Ganadera, COINGA

Don Felip i donya Letizia s’han traslladat avui en visita oficial a Menorca. La primera visita del dia ha estat a les instal·lacions de la cooperativa COINGA a la localitat d’Alaior on han estat rebuts pel president del Consell Rector de la cooperativa Guillem de Olives Vidal.

Des de Cooperatives agro-alimentàries de les Illes Balears, volem mostrar la nostra satisfacció perquè la família Reial hagi escollit una de les nostres cooperatives més capdavanteres i compromeses, per tal de conèixer de primera mà el procés d’elaboració dels productes lactis que conformen l’oferta de COINGA .

COINGA és tot un referent dins el món cooperatiu de les Illes Balears, no debades l’avalen 54 anys d’existència, va ser una de les primeres cooperatives agro-alimentàries en constituir-se a les Balears l’any 1966 i des de la creació d’UCABAL (organisme antecessor de Cooperatives agro- alimentàries de les Illes Balears) en forma part.

Com a cooperativa ramadera dedicada al vaquí, sempre ha actuat en el sector lacti convertint- se en líder a les Balears, sobretot pel que fa al formatge i altres derivats de la llet de vaca. Actualment, COINGA recull la llet de 68 explotacions de l’illa de Menorca, el que suposa al voltant de l’60% de la producció làctia de l’illa. Durant el passat any 2019 va ser la primera industria lletera de Balears amb obtenir la certificació de Benestar Animal a les explotacions, segell acreditat per l’entitat AENOR.

COINGA va néixer amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ramaders i ramaderes i donar al seu producte un valor afegit. La cooperativa va permetre alliberar els pagesos de fer el formatge cada matí i tarda, això es va traduir en qualitat de vida per als socis i en la possibilitat de modernitzar les seves explotacions.

Durant la seva visita, els monarques han mantingut una trobada amb els membres del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Queso de Mahón-Menorca de la qual COINGA és la major productora. També han pogut gaudir d’un tast dels productes elaborats per la cooperativa després de realitzar una visita a les instal·lacions i de veure una demostració de com s’elabora d’un formatge de la denominació d’origen Maó-Menorca.

Com a curiositat, apuntar que un dels productes que la família Reial ha tastat ha estat el nou formatge anomenat “L’illa del Rei”.