Macià Batlle, Reserva Privada 2011

De la DO Binissalem Mallorca

Macià Batlle, Reserva Privada 2011

Avui hem tastat un dels millors vins negres que es fan a Mallorca i segurament a les Balears. Es tracta de la reserva privada 2011 dels Cellers Macià Batle, de Santa Maria, i que pertanyen a la DO Binissalem Mallorca.

Com diu el seu nom és un reserva elaborat a partir d’una selecció dels ceps més vells i de menys producció de la comarca de Binissalem.

L’etiqueta és obra del pintor alemany Neo Rauch.

D’aquest vi podem dir que destaca per la seva singularitat i qualitat que es caracteritza pel seu intens color vermell cirera amb molt bona harmonia entre els aromes de fruita silvestre com mora d’abatzer madura i baies vermelles i els matisos que li aporta la seva criança en botes de roure francès que han aportat aromes balsàmics, fumats i especiats.

Estam davant un vi molt potent, únic i irrepetible, en el que hem trobat tot el saber i la bona feina de la tradició vinícola de Macià Batle, iniciada el segle XIX al petit poblet de Biniali, en el cor de la que avui és la DO de Binissalem.

MARIDATGE

Si volem apostar pels grans plats de la cuina d’arrels mallorquina, marida a la perfecció amb una porcella al forn amb salsa de magranes o una cuixa de xot, també al forn amb patató, com acompanya els frits de me i uns escaldums d’indiot.

Faraona amb olives. Foto: Bep Al·lès©

Plats de cuina senyorial mallorquina com perdius de capellà, porcella farcida d’anfós, capó a lo Rei en Jaume o amb farciment de can Baduia, faraona amb olives…

Des d’un steak tàrtar de vedella a les reposades 60 dies com mitjanes i entrecots a la graella, com també unes costelletes de cabrit al caliu de fusta de ceps de les seves vinyes.

Plats contundents com els aguiats de bou, conill amb cebes i llagosta, mongetes amb costella pelada i botifarró o un frit pagès eivissenc com aquest des Rebost de Can Prats.

Arrossos de carn i  de tardor, on els bolets com els esclata-sangs i els picornells (cames seques) en siguin protagonistes juntament amb l’aviram de caça: tords, perdius, guatleres…

Pandes dolces de xot, pasteló de llebre, burballes amb llebre, llom amb col, sobrassada amb suquet o la sopa farcida dels nadals mallorquins…

Un gran vi per a una gran cuina

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/