Finca San Martín Crianza 2016 Monovarietal Ull de Llebre 100%

Finca San Martín és un vi negre de la DO La Rioja elaborat pel celler Torre de Oña. Es tracta d’un monovarietal d’ull de llebre, el raïm més característica de la regió.

El raïm de la qual neix Finca San Martín procedeix de vinyes situades al voltant de les instal·lacions del celler, en Páganos-Laguardia, a la província d’Àlaba. El procés de collita es realitza de forma manual i per al transport dels raïms veremats fins al celler s’usen caixes. D’aquesta manera es busca que el raïm arribi en les millors condicions possibles.

El procés final de criança de Finca Sant Martí dura 16 mesos i s’efectua en bótes de roure americà nou -60% – i de roure fancés de dos usos -40% -. Durant aquesta fase es realitzen tres trasbalsos.

NOTA DE CATA

  • Vista: Vermell cirera de capa mitja amb vora robí.nas:
  • Nas: Destaca per la forta expressió de les fruites vermelles: gerd, nabiu vermell, pruna vermella i menta, amb notes de vainilla, caramel, canyella, regalèssia i pebre blanc.
  • Boca: Impressiona la frescor en la seva entrada en boca, equilibrada, amb bona acidesa, un taní suau i amb els sabors de les fruites vermelles molt marcats. Al retrogust seva expressió fruiter i les notes balsàmiques de la fusta li atorguen un llarg i agradable final.

MARIDATGE

Embotits, pintxos i tapes, entrants, primers plats contundents i carns en general.

És per açò que ens maridarà amb pernils ibèrics, formatges vells de vaca i d’ovella, xoriç, botillo de Salamanca, cecina de Lleó. També sobrassada vella, carn i xulla, cuixot fregit. Llonganissa com la de Vich o de Màlaga.

Caneló de Rostit d’Smoix. Foto: Bep Al·lès©

Plats contundents com els elaborats amb llegums i porc, també pastes de nostre receptari com els tradicionals canelons de rostit, greixera de peus de porc, mongetes amb botifarra, fabada asturiana, ciurons amb panxa…

Els mesos d’hivern marida a la perfecció amb el nostre bullit a la menorquina.

Albergínies plenes, raoles de carn o de bacallà, croquetes de bullit o de pernil, truita amb patates i ceba, ciurons amb espinacs.

Carns de porc ibèric a la graella, com la ploma, el secret, les costelles d’agulla, les de llom. També plats de porc elaborat com unes galtes amb salsa de poma, un llomillo a la salsa de mores i murtons, o el nostre llom amb pomes.

Frit mallorquí, freixura, panxa amb tomatigat, llengua amb tàperes, fetge amb ceba, ronyons al Xerez, patés de porc com el de campaigne.

Carns a la graella, des de mitjanes i entrecots de vedella a costelles de porc o de cabrit, a més de conill o pollastre fet al foc de carbó.

Si voleu provar aquest vi negre que de segur us sorprendrà, a Menorca el distribueix Xoriguer, en el seu apartat de vins, caves i licors.

Compartir a
vinum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.